Menu

Recepty: Pestré a chrumkavé letné šaláty za 15 minút

Čerstvé a chrumkavé šaláty sú na leto ideálne. Prezradíme vám najlepšie recepty.

Home » Pôžitok » Recepty: Pestré a chrumkavé letné šaláty za 15 minút - 09.2019

Letný šalát má byť chrumkavý, pokiaľ možno originálny – a má aj dobre nasýtiť. Chce to teda viac než len zopár zelených lístkov. Chce to aj za hrsť inšpirácie. Tieto recepty ju určite majú. Napriek tomu nebudete na prípravu týchto letných šalátov potrebovať viac než 15 minút.

 

Cícerovo-paradajkový šalát s grilovaným avokádom

Na grilovanom chlebe sa tento šalát zmení na luxusný variant klasického avokádového toastu.

Čas prípravy:

15 min

Prísady pre 2 osoby:

1 plechovka cíceru

3 PL slnečnicového oleja

8 ČL pasty tahini

1 PL omáčky hoisin

2 avokáda

200 g kokteilových paradajok

1/2 šalátovej uhorky

čerstvá mäta

1/2 citróna

soľ

čierne korenie

Príprava:

  1. Cícer necháme odkvapkať a restujeme 3 minúty na 1 PL slnečnicového oleja. Pokvapkáme omáčkou hoisin a opekáme ďalšie 2 minúty.
  2. Cícer preložíme do misky. Avokáda prekrojíme na polovice a odkôstkujeme, osolíme a okoreníme a dužinou nadol položíme na 5 minút na panvicu, kým nie je ich povrch jemne chrumkavý.
  3. Mätu nasekáme nadrobno, uhorku nakrájame na kocky a paradajky na štvrtiny. Všetko zmiešame, osolíme a okoreníme a dochutíme trochou citrónovej šťavy.
  4. Zmesou naplníme polovice avokád a ozdobíme pastou tahini a mätou.

 

Kalerábovo-jablkový šalát s kozím syrom a brusnicami

Kaleráb je novým miláčikom spomedzi letných druhov zeleniny. Trochu prekvapujúco sa hodí do jedál pripravovaných za studena.

Čas prípravy:

15 min

Prísady pre 4 osoby:

3 PL slnečnicového oleja

2 PL vlašských orechov

2 PL brusníc

2 PL agátového medu

2 PL balzamikového octu

1 kaleráb

1 zelené jablko

60 g kozieho syra

hrsť rukoly

1 PL stredne pikantnej horčice

soľ

čierne korenie

Príprava:

  1. Na dressing dáme do misky slnečnicový olej, agátový med, balzamikový ocot, horčicu, soľ a korenie a dobre premiešame metličkou na sneh.
  2. Rukolu umyjeme. Jablko a kaleráb umyjeme a nakrájame na kocky. Zmiešame s dressingom.
  3. Vlašské orechy nasekáme, kozí syr rozmelíme prstami a rozložíme na šalát. Na záver ozdobíme brusnicami.

 

Hore
OKViac informácií