Menu

Rýchle raňajkové menu s dmBio

Cisársky trhanec a lievance s kúskami čokolády.

Home » Pôžitok » Rýchle raňajkové menu s dmBio - 12.2019

Aj vy určite poznáte tie lenivé rána, kedy sa človeku nechce ani len vstať z postele, nieto ešte pripravovať raňajky pre seba a svoju rodinu. Práve pre takéto dni prináša značka dmBio svoju zmes na prípravu cisárskeho trhanca a lievancov.

 

dmBio cisársky trhanec

Rýchle raňajkové menu od dmBioCisársky trhanec (Kaiserschmarrn) pochádza z Rakúsko-Uhorska a jeho vznik je spájaný s cisárom Františkom Jozefom I. Je typickým pokrmom najmä v Rakúsku, ale rozšíril sa aj do okolitých krajín. Keďže ide o sladký pokrm, ľudia si ho obľúbili najmä na raňajky.

62 % zmesi je vyrobenej zo špaldovej múky a obsahuje vajcia z nemeckého a rakúskeho ekologického poľnohospodárstva. Príprava je veľmi jednoduchá. Zmes vymiešame so 175 ml studeného mlieka do hladkého cesta. Na panvici necháme rozpáliť 1 PL lyžicu masla a nalejeme na ňu pripravené cesto. Spodnú stranu necháme piecť na slabom plameni približne 3 – 5 minút do zlatohneda. Potom cesto, ktoré je na vrchnej strane ešte tekuté, rozdelíme na 4 časti a na panvici obrátime. Opäť pečieme na slabom plameni 3 – 5 minút do zlatohneda. Nakoniec cesto rozdelíme na viacero malých kúskov a pečieme ešte 1 minútu.

Cisársky trhanec chutí výborne s džemom, nugátovým krémom či ovocím. Môžete ho však podávať aj s tvarohom, prípadne s javorovým sirupom či len tak posypať práškovým cukrom.

 

dmBio lievance s kúskami čokolády

Rýchle raňajkové menu od dmBioLievance od značky dmBio sú vyrobené v štýle amerických palaciniek – cesto je oveľa hrubšie, ako majú naše typické palacinky a pripomína skôr lievance. Ak teda máte chuť na zdravšiu verziu „american pancakes“, sú pre vás tou najlepšou voľbou. Zmes je z 59 % vyrobená zo špaldovej múky a všetky prísady pochádzajú z ekologického poľnohospodárstva.

Príprava je jednoduchá a rýchla, podobne ako pri cisárskom trhanci. Stačí vymiešať zmes spolu so 100 ml studeného mlieka a pridať 2 PL minerálnej vody. Potom rozpálime na panvici 1 PL masla a pridáme cesto. Na 1 lievanec použijeme 3 PL cesta. Na strednom plameni pečieme z oboch strán 2 – 3 minúty do zlatohneda.

 

K lievancom sa vynikajúco hodí javorový sirup, ale skvele chutia aj s ovocím a šľahačkou. Môžete ich podávať na raňajky alebo ako dezert.

Stačí 10 minút a máte pripravené chutné raňajky!

Hore
OKViac informácií