Zatiaľ čo v zime v nás konzumácia niektorých potravín vyvolá ešte väčší pocit chladu, v lete z nich naopak môže naše telo profitovať, majú totiž ochladzujúci efekt. Aby človek poznal účinky týchto potravín, nemusí hneď študovať ajurvédu. Uhorky, špenát, jahody a spol. sa v lete postarajú o poctivé svieže nakopnutie!  

Jedlo neprináša len radosť a nezaháňa hlad, nášmu telu prináša aj ďalšie regulujúce výhody. Napríklad pri využití poznatkov z ajurvédy a tradičnej čínskej medicíny (TČM) a správnej voľbe potravín môžeme nášmu telu dožičiť ochladenie či zahriatie zvnútra. V prípade potravín s ochladzujúcim účinkom je tiež veľmi dôležité, aby sme organizmus udržiavali aj dostatočne hydratovaný.     

S nasledovným zoznamom vám želáme príjemné osviežujúce leto!