Neplytvať potravinami

Plytvanie a vyhadzovanie potravín nie je len (ekologickým) hriechom, ale aj mrhaním peňazí. Veď predsa nakupovanie a šetrné zaobchádzanie s potravinami nie je až také náročné. Ponúkame vám pár tipov, ako zabrániť plytvaniu:

1. Spísať si nákupný zoznam a ísť podľa neho.
2. Dosledovať dobu spotreby potravín, avšak naučiť sa vedieť spoľahnúť aj na svoj čuch, chuť a zrak.
3. Predtým ako hrozí, že sa potraviny pokazia, využite ich raz či dvakrát týždenne na prípravu jedla.
4. Zvyšky jedál alebo potraviny, ktorým sa končí doba spotreby, jednoducho zamrazte.
5. Veci, ktoré vyhadzujete si začnite spisovať, do budúcnosti si tak vytvoríte vzorec, ktorý vám pomôže tomuto zlozvyku predchádzať.
6. Zvyšky jedál skladujte vo vzduchotesne uzavretých nádobách v chladničke.
7. Potravín (napríklad uhoriek) sa nedotýkajte rukami ani lyžicou, ktorou ste predtým jedli.
8. Teplotu v chladničke si nastavte na 4°C . V porovnaní s teplotou nastavenou na 8°C vydržia potraviny dvakrát tak dlho.