Čokoláda obšťastňuje. Láska tiež. Preto vložme všetku našu lásku do vlastnoručne vyrobených čokoládových brownies a naservírujme ich mame ku káve.
Doba prípravy: 20 minút plus 25 minút doba pečenia
Ingrediencie na 9 brownies:
100 g slnečnicovej múky
- 150 g horkej čokolády
- 120 g prírodného kokosového oleja
- 1 ČL prášku do pečiva z vínneho kameňa
- 50 g cukru z kokosových kvetov
- 30 g vlašských orechov
- 3 vajcia
- 1/3 ČL soli
Postup:
- Predhrejte rúru na 180 °C s horným a dolným ohrevom.
- Čokoládu nasekajte nahrubo, jednu polovicu odložte nabok a druhú rozpustite v kokosovom oleji vo vodnom kúpeli.
- Vajcia a cukor z kokosových kvetov zmiešajte vo veľkej mise. Pridajte zmes čokolády s kokosovým olejom a zmiešajte. Pridajte slnečnicovú múku, prášok do pečiva a soľ a vymiešajte na hladké cesto. Nakoniec vmiešajte zvyšnú čokoládu.
- Štvorcovú formu na pečenie 20 x 20 cm vyložte papierom na pečenie a vylejte do nej cesto. Povrch cesta uhlaďte navlhčenými rukami. Vlašské orechy nasekajte nahrubo a rozdeľte po povrchu cesta.
- Pečte 20–25 minút. Špáradlom vyskúšajte, či je cesto hotové: ak na ňom nezostane prilepené žiadne cesto, vyberte z pece a nechajte celkom vychladnúť. Nakrájajte na štvorce veľkosti 6 x 6 cm a podávajte.
SLEDUJTE NÁS: