Dipy ako napríklad humus sú obľúbené predjedlá. Ich príprava je jednoduchá a zámenou surovín ich rýchlo a jednoducho zmeníte na iné.
Avokádový humus
Suroviny pre 4 osoby
- 400 g cíceru (zo skla)
- 2 PL tahinu (sezamovej pasty)
- 3 PL olivového oleja
- 2 zrelé avokáda
- 2 ČL šťavy z limetky (čerstvo odšťavenej)
- 1 ČL ryžového octu
- 1 ČL Ume – korenia
- 1/4 ČL kmínu
- 2 PL koriandru
- štipka korenia, trochu olivového oleja
- 1 ČL praženého sezamu
Príprava
- Cícer dôkladne opláchnite vodou a spolu s tahinom a olivovým olejom dajte do nádoby mixéra.
- Avokáda ošúpte, kôstky odstráňte a dužinu nakrájajte na veľké kusy. Aj tie vložte do nádoby na mixovanie, spolu so šťavou z limetky a ryžovým octom. Pokropte koreninou ume. Čerstvý koriander nasekajte a spolu s kmínom dajte na zmes. Podľa chuti pridajte korenie.
- Zmes zmixujte do pyré, aby mala rovnomernú, hustú, jemnú konzistenciu. Ak sa vám zdá trochu suchá, pridajte ešte citrónovú šťavu a trochu olivového oleja. Pri podávaní pokvapkajte trochou olivového oleja a posypte praženým sezamom.
Humus z červenej repy
Suroviny pre 4 osoby
Pozrite recept na avokádový humus, len namiesto avokáda použite dve červené repy.
Okrem toho:
- štipku škorice
- 1 ČL chrenu (strúhaného)
Príprava
- Červenú repu očistite od koreňa a lístkov a varte cca. 1 hodinu. Nechajte trochu vychladnúť a ošúpte.
- Repu nakrájajte na veľké kúsky a vložte do masy namiesto avokáda. Pridajte štipku škorice. Potom postupujte ako pri príprave avokádového humusu. Nakoniec primiešajte nastrúhaný chren.
SLEDUJTE NÁS: