Menu

Jednozrnné palacinky so špenátovou zeleninou

Prvý špenát v roku vlastne neexistuje - a aj napriek tomu ho máme radi.

Home » Pôžitok » Jednozrnné palacinky so špenátovou zeleninou - 02.2017

Stromový špenát dostal svoje meno vďaka tomu, že nerastie do šírky, ale do výšky. Prísne vzaté to ani nie je špenát, jeho listy sa však často používajú ako jeho náhrada a môžu sa oberať skoro na jar – a dodajú týmto palacinkám chutnú plnku.

Suroviny pre 4 osoby:
Einkornpalatschinken mit Spinatgemüse

  • 5 vajec
  • 8 PL hladkej pšeničnej múky
  • 7 PL celozrnnej-jednozrnnej múky
  • ¼ l mlieka
  • ¼ l minerálnej vody
  • masla

Na plnku:

  • listy stromového špenátu
  • listy pohánky, ako aj červená alebo zelená lebeda
  • trochu masla
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • kozí syr
  • muškátový orech
  • soľ, korenie

Príprava:

  1. Vajcia rozbite do misy a dobre vymiešajte s oboma druhmi múky, mliekom a vodou. Cesto nechajte nabobtnať 30 minút, malo by byť potom husté. V prípade potreby pridajte ešte trochu tekutín.
  2. Na panvici zohrejte kúsok masla a upečte palacinky.
  3. Plnka: umyte listy a nahrubo nasekajte. Nakrájajte cibuľu, roztlačte strúčik cesnaku. Poduste na panvici cibuľu a cesnak, pridajte listy špenátu a pár minút poduste. Nakrájajte na kocky korenistý kozí syr a vmiešajte ho do špenátu, dochuťte muškátovým orieškom, soľou a korením. Naplňte palacinky a podávajte.

Tip: Palacinky môžete samozrejme naplniť aj sladkým džemom. Vďaka jednozrnnej múke budú jemnejšie a orieškovejšie. Ak by ste však použili viac ako polovicu jednozrnnej múky, neboli by už dosť pevné a trhali by sa.

Hore
OKViac informácií