Menu

Moje jóga recepty

Viac slastných chvíľ.

Home » Pôžitok » Recepty » Moje jóga recepty - 11.2016

Jesť a mať pohodu. S receptami z „My Yoga Canteen“ to ide ruka v ruke.

Zimný kuskus

 

Menü a la Balance

Suroviny pre 2 osoby. 300 ml zeleninového vývaru šťava z 1 pomaranča a citróna 170 g sušených marhúľ 150 g kuskusu 3 paradajky 1 uhorka (cca. 300 g) zakaždým 1 zväzok mäty a petržlenovej vňate ½ ČL Ras el Hanout (prípadne rímskej rasce) soľ čerstvo pomleté čierne korenie 3 PL olivového oleja trochu agávového sirupu 80 g píniových semienok

Tip: Kuskus môžete nechať odležať zakrytý cez noc a vziať si ho so sebou do práce. V každom prípade píniové semienka doň pridajte až krátko pred jedením, inak nebudú chrumkavé.

Príprava:
1.
Marhule nakrájajte na malé kocky. Lístky mäty a petržlenu otrhajte a najemno nasekajte.
2. V jednom hrnci priveďte do varu zeleninový vývar, pridajte šťavu z pomaranča, citróna a marhule. Pridajte kuskus a premiešajte metličkou na sneh. Hrniec dajte preč z horúcej platne a kuskus nechajte nasiaknuť podľa návodu na obale.
3. Medzitým si umyte paradajky, odstráňte semienka a nakrájajte na kúsky. Uhorku umyte (nešúpte) a pozdĺžne rozpolte. Lyžicou odstráňte semienka, a dužinu rovnako nakrájajte na kocky.
4. Nasiaknutý kuskus, nadrobno nakrájanú zeleninu a nasekané bylinky dajte do misky. Ras el Hanout, soľ, korenie a olej zmiešajte a pridajte do misky. Všetko dôkladne premiešajte. Nechajte odstáť 15 min. Podľa chuti pridajte agávový sirup a korenie. Píniové semienka osmažte a pred podávaním nimi šalát posypte.

Tekvicové mesiačiky s baklažánovo-jablkovým jogurtom

Zutaten für 6 Personen. 1 Butternusskürbis (wahlweise auch Hokkaido) 4 EL Olivenöl grobes Meersalz grob gemahlener weißer Pfeffer 1 EL Sonnenblumenkerne 1 EL schwarzer Sesam 1 EL Kürbiskerne 2 EL Mandelstifte 1 mittelgroße Aubergine 150 g griechischer Joghurt 2 EL Olivenöl 1 ½ TL Granatapfelsirup 3 TL Zitronensaft 1 Knoblauchzehe 3 EL glatte Petersilie etwa 10 Basilikumblättchen

Suroviny pre 6 osôb. 1 maslovú tekvicu(podľa voľby aj hokkaido) 4 PL olivového oleja hrubozrnná morská soľ nahrubo pomleté biele korenie 1 PL slnečnicových semienok 1 PLčierneho sezamu 1 PL tekvicových semienok 2 PL mandľových hoblín 1 stredne veľký baklažán 150 g gréckeho jogurtu 2 PL olivového oleja 1 ½ ČL sirupu z granátového jablka 3 ČL citrónovej šťavy 1 strúčik cesnaku 3 PL petržlenovej vňate približne 10 lístkov bazalky

Príprava:
1.
Rúru predhrejte na 180°. Potom tekvicu umyte a rozpolte, odstráňte semienka a dužinu nakrájajte na podlhovasté mesiačiky. Na plech dajte papier na pečenie, pokropte ho olivovým olejom, zľahka osoľte a o niečo viac okoreňte. V predhriatej rúre pečte do mäkka: tekvicové kúsky by mali byť jemné, no nemali by sa rozpadávať. Na ďalší plech dajte slnečnicové semienka, sezam, tekvicové semienka a mandle a asi 8 min. opečte do zlatohneda. Tip: Opekané orechy a semienka sú zdravou desiatou za pracovným stolom alebo skvelým topingom do obedňajšieho šalátu. Ak ich vychladené dáte do zaváraninového pohára, vydržia vám niekoľko dní.
2. Baklažán rozpolte a ugrilujte, až kým šupka nebude čierna a spálená. Vytiahnite ho z rúry, dužinu lyžicou vyškrabte a nahrubo nasekajte. Ošúpte a roztlačte strúčik cesnaku a nahrubo nasekajte petržlenovú vňať.
3. Teraz zmiešajte v miske jogurt, olivový olej, sirup z granátového jablka, citrónovú šťavu, cesnak a petržlen. Primiešajte baklažánové pyré. Podľa chuti okoreňte celým čiernym korením a troškou soli – dip by mal byť sladkastý, ostrý, aromatický.
4. Pred podávaním posypte tekvicové mesiačiky lístkami bazalky a semienkami. Jogurtový dip servírujte v miske.

BUCH TIPP Tip: „My Yoga Canteen. Jesť. Milovať. Učiť sa.“ od autora M. Scheder-Bieschin

Ostať v rovnováhe je možné rôznymi spôsobmi. Jedlo je jeden. Jóga druhý. Marlo Scheder-Bieschin prepojil oba a prezentuje v knihe „My Yoga Canteen. Essen. Lieben. Lernen“ recepty, ktoré dodajú pocit pohodlia, pozornosti a sebalásky. Jednoducho telu aj duši vyhovieť.

 

Hore
OKViac informácií