Menu

Recept na kurací Cordon bleu

Kurča, citrón a rozmarín patria jednoducho k sebe.

Home » Pôžitok » Jedlo a recepty » Recept na kurací Cordon bleu - 04.2018

Klasika v novom šate. Podáva sa odľahčená verzia Cordon bleu – bez trojobalu.

Čas prípravy: 30 minút       Čas varenia: 35 minút 

Suroviny pre 4 osoby:

  • 1 kg malých zemiakov
  • 3 vetvičky rozmarínu
  • 50 ml olivového oleja
  • 1/2 ČL nastrúhanej citrónovej kôry
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • soľ, korenie
  • 4 BIO filety z kuracích pŕs (130 g/kus)
  • 4 tenké plátky parmskej šunky
  • 1 nakladaná uhorka
  • 80 g nátierky Toskana
  • 2 PL slnečnicového oleja na vyprážanie
  • 150 g plnotučného jogurtu s obsahom tuku 3,5 %
  • 4-8 špáradiel

Príprava pre 4 osoby:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C s ventilátorom. Zemiaky umyte a so šupkou nakrájajte na prúžky. Rozmarín umyte a osušte. Zmiešajte olivový olej, citrónovú kôru, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie a vo veľkej mise premiešajte s nakrájanými zemiakmi.
  2. Zemiaky s marinádou a vetvičkami rozmarínu nasypte do veľkej, plytkej zapekacej formy. Za občasného obracania pečte v rúre 30-35 minút, kým nebudú zemiaky vo vnútri mäkké a na povrchu upečené do zlatista.
  3. Medzitým umyte kuracie filety pod studenou vodou a osušte papierovými utierkami. Očistite od tuku a blán a na tenšej strane pomocou ostrého špicatého noža narežte pozdĺžne kapsu. Jej vnútro osoľte a okoreňte.
  4. Z parmskej šunky odrežte mastný okraj a nakrájajte ju na prúžky alebo malé kúsky. Odkvapkanú nakladanú uhorku nakrájajte na štyri tenké plátky. Každú kuraciu kapsu rovnomerne vymažte kopčekom nátierky a vložte plátok uhorky a šunky. Otvor uzatvorte pomocou špáradiel.
  5. V panvici rozpáľte olej a Cordon bleu rovnomerne opekajte 8-10 minút z každej strany. Medzitým si zmiešajte jogurt s 50 g nátierky a dochuťte soľou a čiernym korením. Pečené zemiaky a Cordon bleu naaranžujte na taniere a podávajte s jogurtom.

Recept na teplú omáčku k mäsu: 50 g nátierky rozmiešajte v 50-100 ml horúceho zeleninového vývaru a dochuťte. Podľa chuti zahustite škrobom.

Hore
OKViac informácií