Menu

Pravá obložená misa ako vo Švédsku

Nápady na nový gastronomický trend – smorging.

Home » Pôžitok » Jedlo a recepty » Pravá obložená misa ako vo Švédsku - 06.2018

Moderné obložené misy ponúkajú omnoho viac ako len slaninu a syry. Smorging je nový trend v tvorbe obložených mís pochádzajúci zo Švédska. Jeho základom je nálož chuťoviek, nátierok a predkrmov, pod ktorými sa bude prehýbať stôl.

 

Prvý krok: Výber správneho chleba a pečiva

Bezlepkové.  Bezgluténový viaczrnný chlieb Pan Rustico od Schär je ľahko stráviteľný a môžete ho použiť priamo na konzumáciu, zapekanie alebo aj prípravu sendvičov.

Chrumkavý. So šťavnatými nátierkami výborne ladí celozrnný špaldovo-ražný knäckebrot od dmBio.

Plný bielkovín.  Proteínový chlieb so sójovým šrotom od dmBio má nízky obsah sacharidov, neobsahuje laktózu a výborne chutí ako príloha k obloženej mise alebo opečený v sendvičovači.

 

Druhý krok: Pestrá obloha

Korenistá. Krémová nátierka s paprikou a čili od dmBio obsahuje len suroviny z ekologického poľnohospodárstva, vynikajúco chutí s čiernym chlebom a dodáva jedlám a omáčkam pikantný nádych.

Pikantný.  Hummus Natur od dmBio je dokonale krémový a môžete ho použiť ako nátierku alebo dip. Je zjemnený cesnakom a sezamom, vegánsky a s nádychom Orientu.

Výživné. Pesto Rosso s paradajkami usušenými na slnku od dmBio dodá pečivu úžasnú chuť. Je ideálne aj na dochutenie cestovín a pre rýchlu kuchyňu.

 

Tretí krok: Zladené prílohy

Netradičné. Čo by bola obložená misa bez tofu? Netradičné tofu s jemnou mandľovo-orechovou vôňou od dmBio je vyrobené z rakúskych sójových bôbov, ktoré pochádzajú z ekologického poľnohospodárstva.

Ideálne na party. Na modernú obloženú misu bezpochyby patria olivy kalamon bez kôstky od dmBio naložené v náleve z vody, morskej soli a octu.

 

Originálne nápady na obložené misy

Hore
OKViac informácií