Active Beauty
Vždy zrelé

Recepty na leto

Vždy zrelé

Provokatívne ovocie. Sladké bobule. V lete naozaj nie je dôvod byť skysnutý.

Vitamíny. Antioxidanty. Veľa vody. Málo kalórií v dezertoch. Dobré dôvody na konzumáciu ovocia nájdeme veľmi ľahko. Najlepším argumentom pre viac ovocia v jedálničku je stále jeho chuť. Preto zberáme čerstvé bobule z kríkov v záhrade, jeme čerešne dokonca zo susedovej záhrady priamo zo stromu a vychutnávame si svieže jablká na olovrant rovnako radi ako jablkovú šťavu.

Mangové želé
Čas prípravy: 15 min., čas chladenia: počas noci

Suroviny na 4 porcie. 1 veľmi zrelé mango 3 plátky želatíny 4 PL vody

Cool down. Želé je optimálne počas horúcich letných dní. Osvieži a nezaťaží žalúdok.

Príprava:

  1. Mango ošúpeme, odstránime jadro a mäkkú dužinu rozmixujeme tyčovým mixérom.
  2. Želatínu necháme rozpustiť v teplej vode. Po polievkových lyžiciach pridávame mangové pyré a zakaždým pomaly premiešame. Želé naplníme do kockovej formičky alebo dezertnej misky a necháme cez noc stuhnúť v chladničke. Na druhý deň nakrájame na kocky, podľa vkusu ozdobíme a podávame.

 

Ríbezľové flameri

Čas prípravy: 30 min.

Suroviny na 6 porcií. 400 g červených ríbezlí 100 g cukru 60 ml vody 40 g krupice Na prípravu vanilkovej omáčky. 1 bal. vanilkového pudingového prášku 1 l mlieka 5 PL cukru

Párty dezert. Vďaka svojej krikľavoružovej farbe sa tento kyselkavý dezert postará o dobrú náladu.

Príprava:

  1. Ríbezle očistíme, dáme do hrnca spolu s cukrom a vodou a privedieme do varu. Necháme 5 min. variť. Tento ovocný lekvár precedíme pomocou lyžice cez sitko, tekutinu zachytíme a znova privedieme v hrnci do varu.
  2. Do zmesi pomaly pridávame krupicu a za stáleho miešania necháme vrieť na strednom ohni približne 10 min.
  3. 6 silikónových pudingových formičiek vypláchneme studenou vodou, rozdelíme do nich krupicový puding a necháme vychladnúť v chladničke.
  4. Na prípravu vanilkovej omáčky dáme medzitým do pohára 50 ml mlieka a spolu s pudingovým práškom a cukrom vymiešame dohladka. Zvyšné mlieko zohrejeme v hrnci. Len čo mlieko zovrie, primiešame pudingovú zmes. Necháme variť 1-2 min. za stáleho miešania na nízkom ohni.
  5. Ríbezľový puding vyklopíme a servírujeme s vanilkovou omáčkou.