Čas prípravy: 25 min
Suroviny pre 4 osoby:
Príprava:
Viac o našich surovinách
Hruška
Malá sestra jablka, rovnako malvica z čeľade ružovitých, to v sebe má: má veľa vlákniny a vitamínov, avšak boduje predovšetkým svojím obsahom minerálnych látok. Toto typické ovocie neskorého leta obsahuje totiž veľa vápnika a draslíka. Hrušky sú veľmi citlivé na tlak a ak sa dá, mali by sa uskladňovať v chlade, pretože inak rýchlo dozrievajú.
Brusnice
Dlho odmietané brusnice nastúpili vďaka ich zdravotným účinkom na víťazný vlak na ovocnom tanieri. Vďaka ich vysokému podielu antioxidantov a sekundárnym rastlinným látkam sú tieto malé červené bobule, príbuzné s čučoriedkami, naozaj tým pravým superovocím. Tip: Pomáhajú pri zápale močového mechúra.
Granátové jablko
Kyselkavo ovocne chutia zrnká granátového jablka. Aby ste si ich mohli vychutnať, predovšetkým v šalátoch, musíte ich najskôr povyberať. Najprv odkrojíte hlúb, potom šupku zľahka nakrojíte zhora smerom dolu, ako keby ste šli jablko rozštvrtiť. Teraz ovocie opatrne rukami od seba oddeľte a vyberte jadierka. Najlepšie sa to robí v miske s vodou, pretože jablko príliš farbí.
SLEDUJTE NÁS: