Batátová polievka z kokosového mlieka
Nepočítajte kalórie. Skrátka jedzte to, čo vám chutí. A ak použijete kvalitné biosuroviny, bez námahy si zaistíte aj pocit zdravia a pohody.
Čas prípravy: 35 min
Suroviny na 2 porcie:
- 2 PL kokosového oleja
- 1 stredne veľká biela cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 PL čerstvého zázvoru
- 700 g batát
- 400 ml kokosového mlieka
- 400 ml vody
- 2 PL čerstvej citrónovej šťavy
- 1/2 ČL kamennej soli
- čerstvo pomleté čierne korenie
- 1 PL kokosových čipsov
- 1 PL goji
Postup:
- Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte, zázvor nasekajte, batáty ošúpte a nakrájajte na väčšie kocky.
- Kokosový olej rozohrejte vo veľkom hrnci, pridajte cibuľu, cesnak a zázvor a krátko opražte. Znížte na strednú teplotu a pridajte batáty. Za neustáleho miešania opekajte asi 2 minúty. Zalejte kokosovým mliekom a vodou a nechajte povariť 20 minút, kým batáty nezmäknú.
- Pridajte citrónovú šťavu a polievku rozmixujte ručným alebo tyčovým mixérom na hladký krém. Dochuťte soľou a čerstvo pomletým čiernym korením.
- Polievku nalejte do misiek a ozdobte kokosovými čipsami a bobuľkami goji.