Doba prípravy: 40 minút
Ingrediencie na 6 porcií:
Postup:
1.Canihuu dajte variť do zeleninového vývaru. Varte cca 15 minút na miernom ohni za príležitostného miešania a následne nechajte 10 minút odležať. Zmiešajte s polovicou rajčinovej omáčky a trochou sójovej smotany a odložte stranou.
2. 6 stredne veľkých zapekacích misiek vymažte troškou ghee. Na dno každej misky dajte 2 PL rajčinovej omáčky. Následne do misiek rozdeľte canihuovú zmes a jemne zatlačte lyžicou.
3. Striedavo do formičiek klaďte plátky mozzarelly a oblohy (zmesi zeleniny). Podľa chuti posypte parmezánom.
4. Zapekacie formičky uložte na plech a pečte v rúre 20 minút.
Tip: Canihua sa vyslovuje „kañiua“ a je známa aj ako baby quinoa. Je taktiež bezlepková. Ak vám zvýši trochu canihuy, môžete ju opiecť bez tuku na panvici. Vzniknuté drobné pukance sa hodia do jogurtu, chutia však aj len tak ako chutné zobkanie.
SLEDUJTE NÁS: