Menu

Cestoviny s púpavovými púčikmi

Najprv na lúke, teraz v našich cestovinách.

Home » Pôžitok » Cestoviny s púpavovými púčikmi - 02.2017

Cestoviny s púpavovými púčikmi z tohto receptu zaručene chutia po jari.

Suroviny pre 4 osoby:
Spaghetti-Nudeln mit Löwenzahnknospen

  • 400 – 500 g špagiet
  • trochu olivového oleja
  • 100 púpavových púčikov
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • soľ
  • korenie
  • parmezán podľa chuti

Príprava:

  1. Špagety uvarte al dente, zlejte a nechajte v sitku pripravené na neskôr.
  2. V ešte teplom hrnci od špagiet zohrejte olivový olej a puky opečte cca 5 min., zalejte šľahačkovou smotanou a premiešajte. Podľa chuti dosoľte a dokoreňte.
  3. Pridajte špagety, premiešajte a servírujte s parmezánom.

Tip: Mladé lístky púpavy chutia dobre v šalátoch, kvetové puky môžete opiecť alebo naložiť do kyslého nálevu. Môžete ich (neumyté) aj zamraziť.

Hore
OKViac informácií