Cestoviny s púpavovými púčikmi z tohto receptu zaručene chutia po jari.
Suroviny pre 4 osoby:

- 400 – 500 g špagiet
- trochu olivového oleja
- 100 púpavových púčikov
- 250 ml smotany na šľahanie
- soľ
- korenie
- parmezán podľa chuti
Príprava:
- Špagety uvarte al dente, zlejte a nechajte v sitku pripravené na neskôr.
- V ešte teplom hrnci od špagiet zohrejte olivový olej a puky opečte cca 5 min., zalejte šľahačkovou smotanou a premiešajte. Podľa chuti dosoľte a dokoreňte.
- Pridajte špagety, premiešajte a servírujte s parmezánom.
Tip: Mladé lístky púpavy chutia dobre v šalátoch, kvetové puky môžete opiecť alebo naložiť do kyslého nálevu. Môžete ich (neumyté) aj zamraziť.
SLEDUJTE NÁS: