Povedzme „mami ďakujem!“ tým, že pre ňu v kuchyni vykúzlime sladké prekvapenie, ktoré bude milovať.
Doba prípravy: 45 minút
Ingrediencie na 6 porcií ovocnej náplne (pod crumble):
- 600 g jahôd
- 2 PL citrónovej šťavy
- 2 PL javorového sirupu triedy A
- 1/4 ČL soli
- čerstvo pomleté čierne korenie
Ingrediencie na crumble:
- 100 g jemných ovsených vločiek
- 50 g strúhaného kokosu
- 80 g roztopeného kokosového oleja plus trošku na vymazanie zapekacích misiek
- 2 PL javorového sirupu triedy A
- 1/3 ČL soli
Postup:
- Rúru predhrejte na 180 °C.
- Jahody umyte, odstráňte stopku a v závislosti od ich veľkosti ich prekrojte na polovice alebo štvrtiny. V miske ich zmiešajte s citrónovou šťavou, javorovým sirupom, soľou a troškou čierneho korenia.
- Všetky prísady na crumble zmiešajte v mise.
- 6 malých zapekacích misiek vymažte kokosovým olejom. Naplňte ochutenými jahodami a navrch rozdeľte crumble.
- Pečte asi 25 minút. V závislosti od typu rúry môže byť povrch crumble po 25 minútach ešte svetlý. V takomto prípade prepnite na vrchný ohrev a ventilátor a pečte ďalších 3 – 5 minút, kým povrch nezhnedne. Servírujte teplé. Výborne chutí s vanilkovou zmrzlinou.
SLEDUJTE NÁS: