Sušienok nie je na Vianoce nikdy dosť. Tieto kokosové maslové sušienky sú nielen obzvlášť lahodné, ale aj jednoduché na prípravu.
Doba prípravy: 30 minút plus 1 hodina na odležanie
Ingrediencie na 2 plechy sušienok:
200 g špaldovej múky
- 50 g mletých mandlí
- 3/4 ČL soli
- 120 g kokosového oleja
- 100 ml javorového sirupu triedy A
- nastrúhaná kôra z 1 bio citróna
- 2 PL práškového cukru na posypanie
Postup:
- Všetky ingrediencie okrem práškového cukru zmiešajte v kuchynskom robote alebo tyčovým mixérom. Cesto vytvarujte do tvaru gule, zabaľte do potravinovej fólie a nechajte hodinu odležať v chladničke.
- Rúru predhrejte na 180 °C.
- Cesto vložte medzi dva hárky papiera na pečenie a vyvaľkajte na hrúbku 0,5 cm. Formičkami na sušienky vykrojte sušienky a uložte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
- Zvyšky cesta opäť vyformujte do tvaru gule, vyvaľkajte a povykrajujte. Ak cesto medzitým príliš zmäkne, znovu ho zabaľte do fólie a odložte do chladničky. Následne pracujte ďalej.
- Sušienky pečte asi 9-10 minút, kým ich okraje mierne nezhnednú. Nechajte vychladnúť a posypte práškovým cukrom.
Mohlo by vás tiež zaujímať
SLEDUJTE NÁS: