Menu

Recept ku Dňu matiek na vegánsky orechový chlieb

Tento doma pečený vegánsky orechový chlieb sa pripravuje jednoducho a chutí senzačne.

Home » Pôžitok » Recept ku Dňu matiek na vegánsky orechový chlieb - 04.2019

Vegánsky orechový chlieb

Prísady na 1 chlieb:

300 g bezlepkových ovsených vločiek

300 g slnečnicových jadierok

180 g ľanových semienok

40 g čia semienok

100 g mandlí

50 g vlašských orechov

50 g kešu orechov

8 PL kokosového oleja

3 PL javorového sirupu

700 ml vody

trochu soli

Príprava:

  1. Nadrobno posekáme polovicu mandlí, vlašských orechov a kešu orechov a zmiešame v jednej mise s celými orechmi a mandľami, slnečnicovými semiačkami a ovsenými vločkami.
  2. V inej miske vyšľaháme kokosový olej, javorový sirup a 700 ml vody. Následne zmiešame so suchými prísadami, osolíme podľa chuti. Primiešame čia a ľanové semienka, necháme krátko napučať a vymiesime cesto. Formu na chlieb vymastíme kokosovým olejom a vložíme do nej cesto. Necháme odpočívať najmenej 2 hodiny.
  3. Rúru predhrejeme na 180 °C. Chlieb pečieme 20-25 minút vo forme na chlieb a následne ho opatrne vyberieme. Položíme ho priamo na plech a ešte ho pečieme 40-50 minút, kým nie je zlatohnedý a pevný. Necháme úplne vychladnúť a so sladkými alebo pikantnými nátierkami prinesieme do postele.
Hore
OKViac informácií