Vegánsky orechový chlieb
Prísady na 1 chlieb:
300 g bezlepkových ovsených vločiek
300 g slnečnicových jadierok
180 g ľanových semienok
40 g čia semienok
100 g mandlí
50 g vlašských orechov
50 g kešu orechov
8 PL kokosového oleja
3 PL javorového sirupu
700 ml vody
trochu soli
Príprava:
- Nadrobno posekáme polovicu mandlí, vlašských orechov a kešu orechov a zmiešame v jednej mise s celými orechmi a mandľami, slnečnicovými semiačkami a ovsenými vločkami.
- V inej miske vyšľaháme kokosový olej, javorový sirup a 700 ml vody. Následne zmiešame so suchými prísadami, osolíme podľa chuti. Primiešame čia a ľanové semienka, necháme krátko napučať a vymiesime cesto. Formu na chlieb vymastíme kokosovým olejom a vložíme do nej cesto. Necháme odpočívať najmenej 2 hodiny.
- Rúru predhrejeme na 180 °C. Chlieb pečieme 20-25 minút vo forme na chlieb a následne ho opatrne vyberieme. Položíme ho priamo na plech a ešte ho pečieme 40-50 minút, kým nie je zlatohnedý a pevný. Necháme úplne vychladnúť a so sladkými alebo pikantnými nátierkami prinesieme do postele.
SLEDUJTE NÁS: