Palacinky chutia nielen na Deň matiek. Teraz ich však mame môžete naservírovať štýlovo do postele.
Doba prípravy: 20 minút
Ingrediencie na 2 porcie:
- 60 g mandľovej múky
- 1 ČL kypriaceho prášku z vínneho kameňa
- 50 ml mandľového mlieka
- 2 ČL kokosového oleja
- 4 ČL javorového sirupu
- 2 zrelé banány
- 2 vajcia
- 4 PL gréckeho jogurtu (alebo sójového jogurtu)
- 1/2 ČL škorice
- 1/8 ČL soli
Postup:
- V miske zmiešajte mandľovú múku, prášok do pečiva, škoricu a soľ.
- Ošúpte jeden banán a roztlačte ho vidličkou. Spolu s vajcami a mandľovým mliekom ho vmiešajte do suchej zmesi.
- Nepriľnavú panvicu postavte na stredný plameň, pridajte 1 ČL kokosového oleja a postupne opekajte primerané dávky cesta: Na jednu palacinku stačí cca 1 PL cesta. Opekajte 2 minúty, kým cesto nezhnedne. Palacinku opatrne otočte, aby sa nepotrhala, a opekajte ďalšie dve minúty, kým nezhnedne aj druhá strana.
- Druhý banán nakrájajte na kolieska. Palacinky ozdobte gréckym jogurtom, plátkami banánu a trochou javorového sirupu a podávajte.
SLEDUJTE NÁS: