Menu

Mrkvové mafiny

Zdravé a výživné.

Home » Pôžitok » Jedlo a recepty » Mrkvové mafiny - 02.2018

Čas prípravy: 45 min

Suroviny na 12 kúskov:

  • 250 g špaldovej múky
  • 2 ČL kypriaceho prášku z vínneho kameňa
  • 1 ČL škorice
  • 1 ČL mletého zázvoru
  • 3/4 ČL soli
  • 200 g mrkvy
  • 60 g sušených hrozienok
  • nastrúhaná kôra z 1 biocitróna
  • 160 ml javorového sirupu triedy A
  • 120 g roztopeného kokosového oleja
  • 120 g jablkového pyré
  • 2 PL jablčného octu

Na krém :

  • 200 g čerstvého krémového syra
  • 1 PL javorového sirupu triedy A
  • nastrúhaná kôra z 1 biocitróna

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C a nastrúhajte mrkvu.
  2. Vo veľkej mise zmiešajte múku, vínny kameň, škoricu, mletý zázvor, soľ, mrkvu, hrozienka a nastrúhanú citrónovú kôru.
  3. Javorový sirup, kokosový olej, jablkové pyré a jablčný ocot zmiešajte a vmiešajte do suchej zmesi. Formu na mafiny vyložte papierovými košíčkami a naplňte ich cestom. Pečte cca 25 minút, kým povrch mafinov nezhnedne. Zapichnite do cesta špáradlo. Ak zostane suché, mafiny sú hotové.
  4. Vyberte ich z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
  5. Všetky prísady na krém zmiešajte s čerstvým syrom a na každý vychladnutý mafin položte malú kôpku.

V ajurvédskej medicíne sa mrkva používa na navodenie optimistickej nálady. Okrem toho obsahuje množstvo vitamínov.

Hore
OKViac informácií