Všetko, čo sa varí trochu dlhšie, posilňuje imunitu a hreje zvnútra, ako napríklad polievky, husté polievky typu Eintopf alebo toto ragú.
Čas prípravy: 45 min.
Suroviny pre 4 osoby:
Na prípravu basmati ryže:
- 250 g bielej basmati ryže
- 500 ml vody
- 1/2 ČL soli
Na prípravu ragú:
- 2 PL olivového oleja
- 6 jarných cibuliek
- 2 strúčiky cesnaku
- 600 g šampiňónov
- 6 sušených paradajok v olivovom oleji
- 100 ml bieleho vína
- 200 ml zeleninového vývaru
- 200 ml sójovej smotany
- soľ
- čerstvo pomleté čierne korenie
- 1/2 červenej papriky
Na prípravu údeného tofu:
- 2 PL olivového oleja
- 200 g údeného tofu
Postup:
- Basmati ryžu umyte v sitku, dajte do hrnca, pridajte vodu a soľ. Pod pokrievkou priveďte do varu. Keď voda zovrie, zredukujte teplotu na najnižší stupeň a ryžu varte asi 15 min., až kým nebude hotová. Udržujte v teple pod pokrievkou, kým ragú nebude hotové.
- Na prípravu ragú nakrájajte jarnú cibuľku na kolieska. Strúčiky cesnaku ošúpte a nasekajte, šampiňóny nakrájajte na hrubé plátky a paradajky na pásiky. Nakrájajte papriku na malé kocky a tofu na plátky. Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej a asi 2 min. za stáleho miešania osmažte jarnú cibuľku a cesnak do sklovita. Prifajte šampiňóny a za miešania smažte ďalších 5 min.
- Pridajte nakladané paradajky a biele víno a poduste 3 min. Potom primiešajte zeleninový vývar a sójovú smotanu. Varte ďalších 5-7 min. na malom ohni. Odložte zo sporáka a dochuťte soľou a korením.
- Na prípravu údeného tofu zohrejte na panvici olivový olej a tofu nakrájané na plátky osmažte z každej strany 2 min., až kým nebude zlatisté.
- Na 4 taniere naložte basmati ryžu, hríbové ragú a servírujte s nakrájanou paprikou.
SLEDUJTE NÁS: