Menu

Pečený vrkoč zo zubáča a sivoňa

Krása na tanieri.

Home » Pôžitok » Jedlo a recepty » Pečený vrkoč zo zubáča a sivoňa - 08.2018

Sivoň aj zubáč majú pevné mäso, preto je možné z nich upliesť vrkoč. Tiež pokiaľ ide o chuť, navzájom sa dokonale dopĺňajú.

Príprava: 20 min

Ingrediencie na 4 porcie:

  • 4 rovnako veľké filety zo zubáča s kožou
  • 2 rovnako veľké filety zo sivoňa s kožou
  • 1 – 2 vetvičky rozmarínu
  • kôra z 1 citróna a 1 pomaranča
  • soľ
  • korenie
  • olivový olej

Príprava:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C. Nasekajte rozmarín.
  2. Všetky filety pozdĺžne prekrojte na polovicu. Na jednu porciu počítajte s 1,5 filety, takže s 2 prúžkami zubáča a 1 prúžkom sivoňa.
  3. Položte pred seba tri prúžky a zapleťte ich ako klasický vrkoč. S ostatnými prúžkami postupujte rovnako, až kým nevytvoríte 4 porcie.
  4. Vrkoče osoľte, okoreňte a potrite nasekaným rozmarínom a zmesou citrónovej a pomarančovej kôry.
  5. Uložte na vymastený plech, pokvapkajte olejom a pečte v rúre 15 minút.

Obmena:
Podľa vlastnej chuti môžete rybu potrieť zmesou korenia (napríklad orientálneho) rozmiešaného v troche olivového oleja.

Tip: Aby ste dokázali vytvoriť úhľadný vrkoč, je dôležité, aby mali filety rovnakú dĺžku. Ako príloha sa hodí zelenina, bulgur alebo rezance.

 

Hore
OKViac informácií