Tekvica má výborné hrejivé vlastnosti. A ešte k tomu chutí v každej forme, napríklad v tomto recepte na cestoviny.
Suroviny pre 4 osoby:
- 1 kg tekvice hokkaido
- 2 PL olivového oleja
- 1 ČL soli
- čerstvo pomleté čierne korenie
- 500 g špaldových špagiet
- 80 g ghee
- 1 hrsť šalviových lístkov
- soľ
- nastrúhaný parmezán
Príprava:
- Rozohrejte rúru na 180 °C.
- Očistite tekvicu, nakrájajte na kúsky a v miske zmiešajte s olivovým olejom, soľou a korením. Dajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte cca. 30 min.
- Špaldové špagety uvarte v dostatočne osolenej vode al dente. Zlejte a držte v teple v hrnci.
- Medzitým zohrejte v hrnci ghee, až kým nezačne bublať. Pridajte šalviové lístky a varte cca. 3 min. Pritom dávajte pozor, aby lístky moc nestmavli. Osoľte a okoreňte.
- Šalviové ghee a tekvicu dajte do hrnca k cestovinám a dobre premiešajte. Naložte na taniere a servírujte s trochou nastrúhaného parmezánu.
TEXT: Anita Freistetter FOTO: dm
SLEDUJTE NÁS: