Menu

Zdravé fašiangové šišky

Šišky na fašiangy nesmú chýbať!

Home » Pôžitok » Jedlo a recepty » Zdravé fašiangové šišky - 02.2018

Domáce a pocukrované chutia jednoznačne najlepšie!

Čas prípravy: cca 45 minút plus 1 hodina čas čakania 

Suroviny na prípravu 6 šišiek:

  • 100 ml mandľového nápoja
  • 1/2 balíka droždia
  • 50 g trstinového cukru
  • 250 g špaldovej múky
  • 55 g kokosového oleja
  • 200 g marhuľovej ovocnej nátierky
  • 1/8 ČL soli

Postup:

  1. Vlažný mandľový nápoj zmiešajte v miske so sušeným droždím a 25 g cukru. Nechajte 5 minút kvasiť. Medzitým si rozpustite kokosový olej.
  2. Špaldovú múku zmiešajte vo veľkej miske s 30 g kokosového oleja a soľou. Pridajte kvások a mieste kuchynským robotom alebo rukami pár minút do hladkého cesta. Misku zakryte utierkou a cesto nechajte 1 hodinu odstáť na teplom mieste.
  3. Rúru predhrejte na 180 °C. Cesto rozdeľte na 6 porcií a vyformujte do guľatých šišiek. Šišky poukladajte na plech s papierom na pečenie a pečte 15 – 20 minút. Vyberte z rúry a ihneď potrite zvyšným rozpusteným kokosovým olejom. Posypte trstinovým cukrom. Postup po 5 minútach opakujte.
  4. Nechajte šišky vychladnúť. Koniec ceruzky dobre vyčistite a zapichnite ju zboku do šišiek. Krúživým pohybom vyformujte vnútri malú dutinu.
  5. Ovocnú nátierku rozmixujte v kuchynskom robote na jemné pyré, vložte ho do cukrárskeho vrecka a šišky naplňte.
Hore
OKViac informácií