Taliansko, morské plody a cestoviny sú osudová kombinácia. Je nádherné pripomenúť si prímorskú atmosféru aj v pohodlí domova.
Doba prípravy: 20 minút plus 15 minút na varenie
Ingrediencie pre 4 osoby:
- 400 g špagiet
- 350 g garnátov v bio kvalite
- 400 g cukety
- 1 cibuľa
- 1 črepník bazalky
- 3 PL olivového oleja
- 50 ml suchého bieleho vína
- 200 ml zeleninového vývaru
- 200 ml ryžovej smotany Reis Creme Cuisine
- 3-4 PL citrónovej šťavy
- čerstvo pomletý muškátový oriešok
- čerstvo pomleté čierne korenie
- soľ
Postup:
- Špagety uvarte v hojne osolenej vode po dobu 8-10 minút „al dente“. Medzitým garnáty opláchnite pod studenou vodou a osušte kuchynskými utierkami. Cuketu umyte, odstráňte stonku a nakrájajte na malé kocky. Cibuľu ošúpte a nasekajte. Bazalku umyte a osušte. Otrhajte lístky a zopár odložte stranou na ozdobenie. Zvyšok najemno nasekajte.
- Vo veľkej panvici rozpáľte olivový olej a na slabom ohni na ňom orestujte cibuľu do sklovita. Pridajte garnáty, zvýšte teplotu a opekajte 1 minútu. Pridajte cuketu a opekajte ďalšiu minútu. Ochuťte soľou a korením.
- Zalejte bielym vínom, zeleninovým vývarom, ryžovou smotanou a citrónovou šťavou. Nechajte prevrieť. Medzitým sceďte cestoviny a nechajte ich odkvapkať. Keď omáčka mierne zhustne, pridajte špagety, dôkladne premiešajte a ešte minútu povarte. Vmiešajte nasekané lístky bazalky. Ochuťte muškátovým orieškom, soľou a čiernym korením.
- Cestoviny s garnátmi a cuketou rozdeľte na taniere a ozdobte lístkami bazalky.
Tip na ozdobenie: Cuketové kvety sa skvele hodia na ozdobenie jedla a možno ich konzumovať aj surové. Môžete ich naplniť aj ricottou a bylinkami, krátko opiecť a uložiť na okraj taniera.
SLEDUJTE NÁS: