Menu

Špenátová praženica s fašírkami, šampiňónmi a quinoou

Raňajky s vajíčkami a pohánkou vám dodajú energiu.

Home » Pôžitok » Recepty » Špenátová praženica s fašírkami, šampiňónmi a quinoou - 04.2017

Podľa tradičnej čínskej medicíny by sa malo ráno jesť veľmi veľa a dobre, aby sme telu dodali dobrý základ do nového dňa. Napríklad aj tieto teplé, sýte raňajky.

Spinat-Rührei mit Faschiertem, Champignons und Quinoa Suroviny pre 2-3 osoby

  • 700 g listového špenátu
  • 1 cibuľa
  • 2 PL extra panenského olivového oleja
  • 250 g mletého mäsa (hovädzie)
  • 50 g quinoy
  • 200 g šampiňónov
  • čerstvý tymián
  • troška tamari (sójovej omáčky)
  • 2 ČL amarantu (pufovaný)
  • 4 vajíčka

Okrem toho:

  • 50 g slnečnicových semienok
  • 4 reďkovky
  • 30 g parmezánu
  • 1 PL bieleho sezamu
  • trochu petržlenu
  • soľ a korenie

Príprava

  1. Osolenú vodu priveďte do varu, vložte špenát a 2 minúty varte. Potom ho zlejte. Cibuľu nasekajte na jemno a na panvici osmažte do hneda na troche olivového oleja. Pridajte mleté mäso a opečte do chrumkava.
  2. Quinou umývajte v sitku pod studenou vodou, až kým neostane čistá. Potom ju pod pokrievkou priveďte do varu v cca. 150 ml vody. Nastavte nízky oheň a varte ďalších 10 minút. Potom ju odstavte zo sporáka, premiešajte a so zavretou pokrievkou odložte nabok.
  3. Hríby nakrájajte na plátky a v troche olivového oleja osmažte, až kým nebudú chrumkavé a hnedé. Okoreňte čerstvým tymiánom a trochou tamari a odložte nabok. Odkvapkaný špenát pridajte k mletému mäsu, pridajte trochu amarantu a premiešajte.
  4. Vyšľahajte vajíčka a polejte nimi masu, nechajte cca. 60 sekúnd, aby sa zrazili. Potom odoberte zo sporáka a ešte zľahka premiešajte.
  5. Nasekajte petržlen. Na panvici opražte slnečnicové semienka bez oleja do zlatohneda. Reďkovky nakrájajte na malé kocky. Všetko naservírujte na tanier a posypte parmezánom, sezamom, slnečnicovými semienkami a petržlenom. Dochuťte soľou a korením.

Quinoa je pseudoobilnina a patrí rovnako ako hovädzie k elementu zeme. Obe dodávajú telu silu a energiu.

 

Hore
OKViac informácií