Nič proti básničkám a kresbám. Ale mnoho mám na Deň matiek poteší viac, keď celý deň nemusia nič variť. Nato existujú cestovinové jedlá. Pripraviť ich je hračka.
Krémové cestoviny z jedného hrnca

Prísady na 2 porcie:
250 g cestovín, napr. penne
1 PL kešu pasty
1 PL zeleninovej bujónovej zmesi
1 PL drožďových vločiek
1 paprika
1 cibuľa
1 karotka
1 cuketa
1 zemiak
1 strúčik cesnaku
500 ml vody
trochu oleja
čerstvé bylinky podľa vlastného výberu
Príprava:
- Zeleninový bujón rozpustíme v 500 ml vriacej vody. Potom dobre umyjeme papriku, karotku a cuketu. Cibuľu, zemiak a strúčik cesnaku ošúpeme.
- Všetko pokrájame na malé kúsky a orestujeme na troške oleja. Potom pridáme cestoviny a zalejeme zeleninovým vývarom. Prikryjeme a necháme pomaly variť asi 10 minút.
- Na záver pridáme drožďové vločky a kešu pastu a ozdobíme čerstvými bylinkami podľa vlastného výberu.
Arašidová cestovinová misa

Prísady na 2 porcie:
250 g špagiet
6 PL kokosového mlieka
3 PL arašidového masla
2 ČL kvetového medu
1 karotka
1/2 červenej papriky
2 jarné cibuľky
1/2 zväzku petržlenovej vňate
1 malý kúsok zázvoru
1 strúčik cesnaku
1 hrsť arašidov
1 PL sójovej omáčky
1 PL limetkovej šťavy
2 ČL sezamového oleja
Príprava:
- Karotku a papriku pokrájame na malé kocky. Jarnú cibuľku nakrájame na kolieska, nasekáme petržlenovú vňať, nastrúhame zázvor. Cesnak nasekáme najemno a arašidy nahrubo. Orechy a petržlenovú vňať odložíme zvlášť na dozdobenie.
- Špagety varíme vo vriacej osolenej vode 8 minút.
- Sezamový olej rozpálime v malom hrnci, opečieme na ňom cesnak a zázvor. Pridáme arašidové maslo a zalejeme kokosovým mliekom. Dobre premiešame a dochutíme sójovou omáčkou, medom a limetkovou šťavou.
- Špagety zlejeme a hneď ich zmiešame s omáčkou. Cestoviny a pripravenú zeleninu pripravíme v jednej mise. Na záver jedlo posypeme orechmi a vňaťou a vychutnáme si ho.
SLEDUJTE NÁS: