Menu

Tieto cestovinové jedlá zvládne každé dieťa

Keď deti varia pre mamu na Deň matiek, musia byť recepty jednoduché.

Home » Pôžitok » Tieto cestovinové jedlá zvládne každé dieťa - 04.2019

Nič proti básničkám a kresbám. Ale mnoho mám na Deň matiek poteší viac, keď celý deň nemusia nič variť. Nato existujú cestovinové jedlá. Pripraviť ich je hračka.

Krémové cestoviny z jedného hrnca

Prísady na 2 porcie:

250 g cestovín, napr. penne

1 PL kešu pasty

1 PL zeleninovej bujónovej zmesi

1 PL drožďových vločiek

1 paprika

1 cibuľa

1 karotka

1 cuketa

1 zemiak

1 strúčik cesnaku

500 ml vody

trochu oleja

čerstvé bylinky podľa vlastného výberu

Príprava:

  1. Zeleninový bujón rozpustíme v 500 ml vriacej vody. Potom dobre umyjeme papriku, karotku a cuketu. Cibuľu, zemiak a strúčik cesnaku ošúpeme.
  2. Všetko pokrájame na malé kúsky a orestujeme na troške oleja. Potom pridáme cestoviny a zalejeme zeleninovým vývarom. Prikryjeme a necháme pomaly variť asi 10 minút.
  3. Na záver pridáme drožďové vločky a kešu pastu a ozdobíme čerstvými bylinkami podľa vlastného výberu.

Arašidová cestovinová misa

Prísady na 2 porcie:

250 g špagiet

6 PL kokosového mlieka

3 PL arašidového masla

2 ČL kvetového medu

1 karotka

1/2 červenej papriky

2 jarné cibuľky

1/2 zväzku petržlenovej vňate

1 malý kúsok zázvoru

1 strúčik cesnaku

1 hrsť arašidov

1 PL sójovej omáčky

1 PL limetkovej šťavy

2 ČL sezamového oleja

Príprava:

  1. Karotku a papriku pokrájame na malé kocky. Jarnú cibuľku nakrájame na kolieska, nasekáme petržlenovú vňať, nastrúhame zázvor. Cesnak nasekáme najemno a arašidy nahrubo. Orechy a petržlenovú vňať odložíme zvlášť na dozdobenie.
  2. Špagety varíme vo vriacej osolenej vode 8 minút.
  3. Sezamový olej rozpálime v malom hrnci, opečieme na ňom cesnak a zázvor. Pridáme arašidové maslo a zalejeme kokosovým mliekom. Dobre premiešame a dochutíme sójovou omáčkou, medom a limetkovou šťavou.
  4. Špagety zlejeme a hneď ich zmiešame s omáčkou. Cestoviny a pripravenú zeleninu pripravíme v jednej mise. Na záver jedlo posypeme orechmi a vňaťou a vychutnáme si ho.
Hore
OKViac informácií