Menu

Všetko pre vianočné pečenie.

S týmito tipmi sa vo vianočnej pekárni nemôže nič pokaziť.

Home » Pôžitok » Pečenie » Všetko pre vianočné pečenie. - 12.2016

Práve počas predvianočného obdobia sa rúra prehrieva. A s tými správnymi surovinami vyrába všetko to, čo potrebujeme pre sviatky plné pôžitkov.

Ani tá najlepšia príprava nezaručí, že sa to obíde bez chybičky. Ak už niečo nevyjde, stále sú spôsoby a prostriedky, ako zabrániť tomu najhoršiemu.

Prvá pomoc

  • Krehké cesto sa zlomí: Niekedy je záchranou maslo. Ak nie, rozdrobte ho, pridajte trochu múky (alebo nastrúhaných orechov) a posýpku použite na posypanie jablkového koláča.  
  • Poleva nedrží: Koláč potrite zohriatou marmeládou. Keď začne schnúť, bude na nej držať aj čokoládová poleva.
  • Koláč ostáva vo forme: To, že formu treba najskôr namastiť a posypať múkou alebo strúhankou, je známe. Ak sa koláč napriek tomu lepí, obložíme formu studenou, vlhkou utierkou. Po niekoľkých minútach koláč povolí.
  • Koláč je príliš suchý: Samozrejme ho môžete klasicky naplniť krémom alebo marmeládou. Alternatívou je, že doň urobíte špáradlom malé dierky, do ktorých podľa chuti nalejete trochu likéru alebo šťavy.
  • Sneh nie je pevný: Často sa to stáva, ak sú vajíčka príliš chladné. Preto ich včas vytiahnite z chladničky, oddeľte a potom k bielku pridajte ešte štipku soli.

Tip: Nechajte formičky na pečenie od „if you care“ deťom, aby ich pomaľovali a ozdobili. A darček k sviatkom je hotový.

BUCH TIPP Opečiatkované

Pre svojich zákazníkov si dm drogeriemarkt pripravila na tohtoročné Vianoce darček v podobe vianočných pečiatok na pečenie. Zákazníci majú možnosť získať ich v každej predajni za 100 active beauty bodov.

 

Jedno cesto – päť druhov keksov

Cesto, ktoré dokáže všetko

Cesto: krehké cesto

keksteig

Suroviny.390 g múky (hladkej)260 g masla130 g jemného kryštálového cukrucitrónovej kôry, čerstvo nastrúhanej1 žĺtok10 g vanilkového cukru1 štipka soli

Keksy, ktoré z neho môžete pripraviť:

1. Vanilkové rožky: Pri príprave vanilkových rožkov len nahradíte časť múky strúhanými orechmi, vyformujte rožteky, upečte ich a vyvaľkajte v zmesi z práškového a vanilkového cukru.
2. Škoricové alebo makové slimáčiky: Pri príprave slimáčikov potrite vyvaľkané cesto z každej strany trochou rozpusteného masla a posypte škoricou, cukrom alebo makom. Cesto zrolujte, nakrájajte na cca. 1 cm široké plátky a upečte.
3. Čierno-biele pečivo: Pri tomto recepte si cesto rozdeľte na dve časti, jedno zmiešajte s kakaom alebo roztopenou čokoládou, a z neho povykrajujte tmavé kolieska. Na ne omotajte svetlé pásiky cesta tak, že vzniknú svetlé kruhy s tmavým stredom.
4. Hviezdičky so snehovými pusinkami: Pri príprave malých ozdobených hviezdičiek cesto jednoducho zmiešajte s lieskovými orieškami a vanilkou, vykrojte hviezdičky, upečte a ozdobte snehovými pusinkami.
5. Pomarančovo-karotkové kocky: Cesto zmiešajte s nasekanou karotkou, pomarančom a lieskovými orieškami. Keksy upečte a následne ponorte do roztopenej čokolády.

 

 

Hore
OKViac informácií