Menu

Všetko pre vianočné pečenie.

S týmito tipmi sa vo vianočnej pekárni nemôže nič pokaziť.

Home » Pôžitok » Pečenie » Všetko pre vianočné pečenie. - 12.2016

Práve počas predvianočného obdobia sa rúra prehrieva. A s tými správnymi surovinami vyrába všetko to, čo potrebujeme pre sviatky plné pôžitkov.

Ani tá najlepšia príprava nezaručí, že sa to obíde bez chybičky. Ak už niečo nevyjde, stále sú spôsoby a prostriedky, ako zabrániť tomu najhoršiemu.

Prvá pomoc

  • Krehké cesto sa zlomí: Niekedy je záchranou maslo. Ak nie, rozdrobte ho, pridajte trochu múky (alebo nastrúhaných orechov) a posýpku použite na posypanie jablkového koláča.  
  • Poleva nedrží: Koláč potrite zohriatou marmeládou. Keď začne schnúť, bude na nej držať aj čokoládová poleva.
  • Koláč ostáva vo forme: To, že formu treba najskôr namastiť a posypať múkou alebo strúhankou, je známe. Ak sa koláč napriek tomu lepí, obložíme formu studenou, vlhkou utierkou. Po niekoľkých minútach koláč povolí.
  • Koláč je príliš suchý: Samozrejme ho môžete klasicky naplniť krémom alebo marmeládou. Alternatívou je, že doň urobíte špáradlom malé dierky, do ktorých podľa chuti nalejete trochu likéru alebo šťavy.
  • Sneh nie je pevný: Často sa to stáva, ak sú vajíčka príliš chladné. Preto ich včas vytiahnite z chladničky, oddeľte a potom k bielku pridajte ešte štipku soli.

Tip: Nechajte formičky na pečenie od „if you care“ deťom, aby ich pomaľovali a ozdobili. A darček k sviatkom je hotový.

BUCH TIPP Opečiatkované

Pre svojich zákazníkov si dm drogeriemarkt pripravila na tohtoročné Vianoce darček v podobe vianočných pečiatok na pečenie. Zákazníci majú možnosť získať ich v každej predajni za 100 active beauty bodov.

Tipy na výrobky na pečenie:

BUCH TIPP dmBio prosové vločky

Jemne odparené. Prírodné, zdravé a chutné pečivo dosiahnete, ak použijete dmBio prosové vločky, ktoré sú jemne mleté.

 

BUCH TIPP dmBio kokosová pomazánka

Rozmanitý. Áno, kokos obsahuje veľa vzácnych látok. Preto je dobré, ak na pečenie používate kokosovú pomazánku od dmBio.

Tipy na výrobky na osladenie:

BUCH TIPP dmBio trstinový cukor

Obľúbený. Veľmi jemnú chuť má klasický svetlý trstinový cukor od dmBio, takže sa dobre hodí do dezertov.

BUCH TIPP dmBio lesný med

Tradičný. Či na pečive alebo v ceste: lesný med od dmBio sa zakaždým postará o aromatickú sladkosť.

Tipy na výrobky na zjemnenie:

BUCH TIPP dmBio vanilkový bourbon

Intenzívny. Je získaný z celého vanilkového struku, takže už i štipka mletého vanilkového bourbonu od dmBio sa postará o skvelú chuť.

BUCH TIPP dmBio vlašské orechy

Toping. Samozrejme ich môžete nasekať. No vlašské orechy od dmBio vyzerajú na tortách a keksoch skvele aj ako dekorácia.

 

Jedno cesto – päť druhov keksov

Cesto, ktoré dokáže všetko

Cesto: krehké cesto

keksteig

Suroviny.390 g múky (hladkej)260 g masla130 g jemného kryštálového cukrucitrónovej kôry, čerstvo nastrúhanej1 žĺtok10 g vanilkového cukru1 štipka soli

Keksy, ktoré z neho môžete pripraviť:

1. Vanilkové rožky: Pri príprave vanilkových rožkov len nahradíte časť múky strúhanými orechmi, vyformujte rožteky, upečte ich a vyvaľkajte v zmesi z práškového a vanilkového cukru.
2. Škoricové alebo makové slimáčiky: Pri príprave slimáčikov potrite vyvaľkané cesto z každej strany trochou rozpusteného masla a posypte škoricou, cukrom alebo makom. Cesto zrolujte, nakrájajte na cca. 1 cm široké plátky a upečte.
3. Čierno-biele pečivo: Pri tomto recepte si cesto rozdeľte na dve časti, jedno zmiešajte s kakaom alebo roztopenou čokoládou, a z neho povykrajujte tmavé kolieska. Na ne omotajte svetlé pásiky cesta tak, že vzniknú svetlé kruhy s tmavým stredom.
4. Hviezdičky so snehovými pusinkami: Pri príprave malých ozdobených hviezdičiek cesto jednoducho zmiešajte s lieskovými orieškami a vanilkou, vykrojte hviezdičky, upečte a ozdobte snehovými pusinkami.
5. Pomarančovo-karotkové kocky: Cesto zmiešajte s nasekanou karotkou, pomarančom a lieskovými orieškami. Keksy upečte a následne ponorte do roztopenej čokolády.

 

 

Hore
OKViac informácií