Active Beauty
Jemne krémová polenta s hubovým ragú
Text: Carolina Forstner, dm

Recept z magazínu

Jemne krémová polenta s hubovým ragú

Naša ambasádorka Simona za vás vyskúšala recept na polentovo-šampiňónovú letnú rýchlovku. Jedlo jednoduché na prípravu, ale plné chuti, ktoré si skrátka zamilujete. Ako stvorené pre ľahký letný obed s rodinou a priateľmi!
Ďalšie recepty na leto na terase či záhrade nájdete v našom active beauty magazíne. Pozrite si ho online, alebo si svoje číslo vezmite z predajne.

Prísady (4 porcie)

Polenta
1 strúčik cesnaku
300 ml zeleninového vývaru z bujónu
250 ml rastlinného nápoja (napr. mandľového zn. dmBio)
170 g kukuričnej krupice na polentu
3 PL kešu pasty
soľ a korenie

Ragú
500 g šampiňónov
1 mesiačik cesnaku
2 PL olivového oleja
125 ml zeleninového vývaru z bujónu
2 hrste petržlenovej vňate
100 g roztierateľného čerstvého syra (alternatívou je vegánska krémová kešu nátierka zn. dmBio)
soľ a korenie

Príprava

Nadrobno nakrájame cesnak a v hrnci ho spolu so zeleninovým vývarom a rastlinným nápojom necháme priviesť do varu. Pridáme polentu, necháme trošku povariť a potom ju zakrytú odstavíme. Približne 10 minút necháme polentu nasiaknuť, potom ju dochutíme soľou a korením, primiešame do nej kešu pastu a udržiavame ju v teple.
Medzitým očistíme huby a nakrájame ich na hrubé plátky. K tomu si nadrobno nakrájame cesnak. Na panvici si rozohrejeme olej a približne 5-6 minút na ňom popražíme huby. Pridáme cesnak, krátko podusíme a dochutíme soľou a korením. Zmes potom podlejeme zeleninovým vývarom a opäť prípadne dochutíme soľou a korením. Dusíme ďalšie 2-3 minúty. Umyjeme petržlenovú vňať a môžeme servírovať. Na tanier naberieme polentu, na ňu poukladáme huby, ktoré navrchu ozdobíme čerstvým syrom alebo kešu nátierkou v tvare knedličiek. Na záver už len dozdobíme čiernym korením a petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!