Chren a repa a marinovaný sivoň: tatarák
S tatarákom z chrenu a červenej repy s marinovaným sivoňom môže párty začať. Vyzerá veľmi profesionálne a aj príprava je naozaj krátka.
Doba prípravy: 15 min (bez marinovania)
Ingrediencie pre 4 osoby:
- 1/2 uvarenej červenej repy
- 600 g marinovaného sivoňa bez kože
- 3 PL čerstvo nastrúhaného chrenu
- 1 zväzok mäty
- 250 g tvarohu
- 2 PL jogurtu
- soľ
- korenie
- štipka mletej rasce
Na ozdobu:
- čerstvá potočnica lekárska
- reďkovky
Príprava:
- Červenú repu nastrúhajte a nad drezom z nej vytlačte šťavu. Chren a mätu najemno nasekajte.
- Tvaroh vymiešajte dohladka s jogurtom. Pridajte zvyšné prísady (okrem ryby) a dochuťte. Odložte do chladu. Sivoňa nasekajte najemno.
- Servírovaciu formičku naplňte vrstvou repového tataráka a nasekaného sivoňa.
- Reďkovky nasekajte nadrobno. Tatarák ozdobte reďkovkami a lístkami čerstvej potočnice lekárskej.
Ako na marinovanú rybu:
Rybie filety (600 g) s kožou vložte do vysokej zapekacej formy. V miske zmiešajte kôru a šťavu z jedného citróna a pomaranča, zväzok nahrubo nasekaného kôpru, nasekaný citrónový tymian (množstvo podľa chuti) a 2 ČL zľahka roztlačeného ružového korenia (prípadne borievok). Dochuťte soľou a čiernym korením. Rybu zalejte marinádou, prikryte potravinovou fóliou a zaťažte. Nechajte marinovať asi 24 hodín. Počas marinovania ju môžete otočiť. Ak máte málo času, vložte rybu do marinády aspoň na pol hodiny.
Tip na produkt:
Máte radi indickú či vegánsku kuchyňu? Dochuťte svoje pokrmy špecialitou indickej kuchyne, čiernou himalájskou soľou Empower Supplements. Nezameniteľná chuť a silná vôňa sa hodí do omáčok, chutney i polievok. Nerafinovaná, 100 % prírodná čierna soľ zo sopečných oblastí Pakistanu je plná minerálov, najmä železa.