Trošku z teórie medvedieho cesnaku

Sezóna medvedieho cesnaku trvá pomerne krátko a je potrebné ju využiť naplno. Od polovice marca do konca apríla si môžete pochutnať na jeho zelených listoch. Hneď ako začne medvedí cesnak kvitnúť, čas jeho zberu sa končí.
Medvedí cesnak je príbuzný cesnaku kuchynskému a podobne aj vonia. Výrazná vôňa je aj jeho dôležitým rozlišovacím znakom, ktorým ho možno odlíšiť od jedovatých rastlín, napríklad od konvalinky. Aby pri zbere nenastala fatálna chyba, medvedí cesnak sa odporúča zaobstarať si v obchode alebo si ho vypestovať doma.

Medvedí cesnak má vyrovnávajúci účinok na črevnú flóru. Podobne ako cesnak pozitívne vplýva na krvný tlak. Príroda nám v podobe medvedieho cesnaku dokáže zabezpečiť vitamínovú posilu a tým aj zabojovať proti jarnej únave.