Polievky pre deti: tieto tri klasické polievky chutia celej rodine
Pikantné, teplé a veľmi chutné. Najmä keď je vonku mráz, nič nie je také dobré ako teplá polievka, zhodnú sa všetci - od 0 do 99 rokov! Tieto polievky pre deti sú skutočnou klasikou a dajú sa pripraviť za krátky čas - aj s pomocou malých pomocníkov.
Aby ste sa najedli: Tieto tri polievky pre deti vám pripravia chuť na ďalšie jedlá
Ahoj, jeseň: krémová tekvicová polievka
Ingrediencie pre 4 porcie
- 2 cibule
- 1,5 kg tekvice Hokkaido
- 3 mrkvy
- 4 lyžice olivového oleja
- 1 liter zeleninového vývaru
- 125 ml smotany na šľahanie
- soľ
- mleté čierne korenie
Príprava
- Umyte a nakrájajte zeleninu do polievky
Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno. Rozpoľte tekvicu, odstráňte semená a nakrájajte ju na kúsky (šupka tekvice Hokkaido sa dá variť a jesť, takže ju nemusíte odstraňovať). Mrkvu umyte, ošúpte a nahrubo nakrájajte. - Zeleninu orestujte a nechajte dusiť
Vo veľkej panvici rozohrejte olej. Na oleji orestujte cibuľu, kukuricu a mrkvu. Podlejte zeleninovým vývarom a duste približne 30 minút. - Tekvicový krém na pyré
Polievku rozmixujte na pyré a vmiešajte do nej šľahačku. Ochuťte soľou a korením.
Detská klasika: polievka s krupicovými knedličkami
Ingrediencie pre 4 osoby:
- 80 g masla
- 2 vajcia
- 1 štipka muškátového orieška
- soľ
- 160 g krupice
- 1 liter zeleninového vývaru
Príprava
- Pripravte krupicové cesto na knedle
Maslo vložte do misy a metličkou na ručnom mixéri ho šľahajte, kým nie je nadýchané. Do masla vmiešajte vajcia, muškátový oriešok a soľ, potom pridajte krupicu a vymieste. Cesto nechajte hodinu odpočívať. - Zahrejte zeleninový vývar
Po uplynutí doby odpočinku zohrejte číry zeleninový vývar vo veľkej panvici na miernom ohni. - Pridajte knedličky a polievku nechajte odstáť
Pomocou polievkovej lyžice vykrajujte z krupicovej zmesi knedličky, vhoďte ich do vriacej polievky a nechajte 20 minút odstáť.
Plná vitamínov: zemiaková polievka
Ingrediencie pre 4 porcie
- 1 kg zemiakov
- 4 mrkvy
- 1 stonka póru
- 1 PL masla
- 1 l zeleninového vývaru
- 3 párky
- 125 ml šľahačky
- soľ
- mleté čierne korenie
- muškátový oriešok, čerstvo nastrúhaný
- 1/2 ČL majoránky, sušenej
Príprava
- Nakrájajte a orestujte zeleninu
Zemiaky ošúpte a nakrájajte na malé kocky. Mrkvu a pór nakrájajte na malé kúsky. Vo veľkej panvici rozohrejte maslo, potom na ňom za stáleho miešania orestujte zemiaky a zeleninu. - Zahrejte zeleninový vývar, pridajte párky a šľahačkovú smotanu
Pridajte zeleninový vývar a priveďte do varu. Varte približne 30 minút. Párky nakrájajte na plátky a spolu so smotanou ich pridajte do polievky. - Duste a dochuťte podľa chuti
Duste päť minút. Polievku ochuťte soľou, korením, muškátovým orieškom a majoránom.