Active Beauty
Polievky pre deti: tieto tri klasické polievky chutia celej rodine

Mňam!

Polievky pre deti: tieto tri klasické polievky chutia celej rodine

Pikantné, teplé a veľmi chutné. Najmä keď je vonku mráz, nič nie je také dobré ako teplá polievka, zhodnú sa všetci - od 0 do 99 rokov! Tieto polievky pre deti sú skutočnou klasikou a dajú sa pripraviť za krátky čas - aj s pomocou malých pomocníkov.

Aby ste sa najedli: Tieto tri polievky pre deti vám pripravia chuť na ďalšie jedlá

Ahoj, jeseň: krémová tekvicová polievka

Ingrediencie pre 4 porcie

  • 2 cibule
  • 1,5 kg tekvice Hokkaido
  • 3 mrkvy
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 125 ml smotany na šľahanie
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Príprava

  1. Umyte a nakrájajte zeleninu do polievky
    Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno. Rozpoľte tekvicu, odstráňte semená a nakrájajte ju na kúsky (šupka tekvice Hokkaido sa dá variť a jesť, takže ju nemusíte odstraňovať). Mrkvu umyte, ošúpte a nahrubo nakrájajte.
  2. Zeleninu orestujte a nechajte dusiť
    Vo veľkej panvici rozohrejte olej. Na oleji orestujte cibuľu, kukuricu a mrkvu. Podlejte zeleninovým vývarom a duste približne 30 minút.
  3. Tekvicový krém na pyré
    Polievku rozmixujte na pyré a vmiešajte do nej šľahačku. Ochuťte soľou a korením.

Detská klasika: polievka s krupicovými knedličkami

Ingrediencie pre 4 osoby:

  • 80 g masla
  • 2 vajcia
  • 1 štipka muškátového orieška
  • soľ
  • 160 g krupice
  • 1 liter zeleninového vývaru

Príprava

  1. Pripravte krupicové cesto na knedle
    Maslo vložte do misy a metličkou na ručnom mixéri ho šľahajte, kým nie je nadýchané. Do masla vmiešajte vajcia, muškátový oriešok a soľ, potom pridajte krupicu a vymieste. Cesto nechajte hodinu odpočívať.
  2. Zahrejte zeleninový vývar
    Po uplynutí doby odpočinku zohrejte číry zeleninový vývar vo veľkej panvici na miernom ohni.
  3. Pridajte knedličky a polievku nechajte odstáť
    Pomocou polievkovej lyžice vykrajujte z krupicovej zmesi knedličky, vhoďte ich do vriacej polievky a nechajte 20 minút odstáť.

Plná vitamínov: zemiaková polievka

Ingrediencie pre 4 porcie

  • 1 kg zemiakov
  • 4 mrkvy
  • 1 stonka póru
  • 1 PL masla
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 3 párky
  • 125 ml šľahačky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • muškátový oriešok, čerstvo nastrúhaný
  • 1/2 ČL majoránky, sušenej

Príprava

  1. Nakrájajte a orestujte zeleninu
    Zemiaky ošúpte a nakrájajte na malé kocky. Mrkvu a pór nakrájajte na malé kúsky. Vo veľkej panvici rozohrejte maslo, potom na ňom za stáleho miešania orestujte zemiaky a zeleninu.
  2. Zahrejte zeleninový vývar, pridajte párky a šľahačkovú smotanu
    Pridajte zeleninový vývar a priveďte do varu. Varte približne 30 minút. Párky nakrájajte na plátky a spolu so smotanou ich pridajte do polievky.
  3. Duste a dochuťte podľa chuti
    Duste päť minút. Polievku ochuťte soľou, korením, muškátovým orieškom a majoránom.