Active Beauty
Pohánkovo-zeleninová panvička bez lepku
Text: Anita Freistetter

Recept

Pohánkovo-zeleninová panvička bez lepku

Pohánkovo-zeleninová panvička

Čas prípravy:

25 minút

Prísady pre 2 osoby:

120 g pohánky

1 ČL jablčného octu

1 PL kokosového oleja

100 g špenátu

10 šampiňónov

10 koktailových paradajok

1/2 brokolice

1 strúčik cesnaku

250 ml vody

Na dresing:

2 PL pasty Tahini

2 PL javorového sirupu

1 ČL jablčného octu

2 PL citrónovej šťavy

2 PL sójovej omáčky

Príprava:

  1. Vodu s 1 ČL jablčného octu dáme do hrnca s pohánkou a krátko privedieme do varu. Znížime teplotu a necháme pohánku 15 minút pomaly variť na strednej teplote.
  2. Medzitým očistíme zeleninu a pokrájame ju na primerané kúsky. V panvici rozpálime kokosový olej, prelisujeme doň cesnak a krátko sprudka opečieme. Pridáme zeleninu – okrem špenátu – a niekoľko minút spolu opekáme. Pridáme všetky prísady na dresing a neustále miešame, kým šampiňóny a paradajky nezmäknú.
  3. Na záver pridáme špenát a všetko dobre premiešame.
  4. Do panvice pridáme aj hotovú uvarenú pohánku a ešte raz krátko premiešame. Rozdelíme na dva taniere a hneď podávame.