Angel Hair čokoláda: Sen o cukrovej vate pripravenej doma
Nemôžete sa nabažiť exotických variant čokolády? Potom je Angel Hair čokoláda presne to pravé pre vás. Sladké tajomstvo tejto kreácie: Pişmaniye, turecká špecialita vyrobená zo cukru, múky a tuku, ktorá silno pripomína cukrovú vatu a robí túto trendovú čokoládu naozaj výnimočnou.
Angel Hair čokoláda: Takto to zvládnete doma
Čo budete potrebovať:
- 300 g bielej čokolády
- 1 PL kokosového oleja
- červená potravinárska farba
- ¼ balenia Bourbon vanilky
- silikónová form
- trochu Pişmaniye (turecká cukrová vata)
- pistáciová pasta
A takto sa to pripravuje:
1. Roztopenie čokolády
Na prípravu Angel Hair čokolády opatrne roztopte 250 g bielej čokolády v hrnci nad vodným kúpeľom s trochou kokosového oleja a Bourbon vanilkou. Akonáhle sa čokoláda roztopí, pridajte 2–3 kvapky červenej potravinárskej farby. Približne polovicu čokolády nalejte do silikónovej formy a rovnomerne ju rozotrite. Dôležité je, aby ste formu otočili a prevrátili tak, aby na stenách vznikol 1–2 cm vysoký čokoládový okraj. Potom dajte formu na 15 minút do chladničky.
Pre pekný vzhľad môžete pred nalievaním ružovej čokoládovej hmoty trochu bielej čokolády (ešte pred farbením) rozprestrieť vidličkou po silikónovej forme. Potom nechajte formu vychladnúť, predtým ako do nej nalejete farbenú čokoládu.
2. Príprava náplne Angel Hair
Vyberte silikónovú formu z chladničky a dajte do nej trochu Pişmaniye, aby bolo dno pokryté. Následne rozprestrite asi 2 PL pistáciovej pasty na vrch a formu opäť dajte na 15 minút do chladničky.
3. Posledná vrstva čokolády
Zvyšnú bielu čokoládu – ak už nie je úplne tekutá – opäť zahrejte nad vodným kúpeľom a následne ju nalejte do formy. Čokoládu nechajte na hodinu vychladnúť v chladničke. Potom ju opatrne vyberte z formy. Hotový je sen o cukrovej vate.
Ešte viac inšpirácie alebo čokoládového pôžitku nájdete na mojadm.sk.