Active Beauty
Recept na cestoviny, ktorý vyčaruje chuť na leto
Text:
Čas načítania: Min.
Chuť Stredomoria

Recept na cestoviny, ktorý vyčaruje chuť na leto

Uvarte cestoviny a hurá do Talianska! Tento recept na cestoviny naše chuťové poháriky prenesie na letnú dovolenku do Talianska. Dnes sa budú podávať: Penne s kuracím mäsom a citrónovo-bazalkovou omáčkou.

Letný recept na cestoviny: Penne s kuracím mäsom a citrónovo-bazalkovou omáčkou

Ingrediencie na prípravu 4 porcií kuracích penne s citrónovo-bazalkovou omáčkou

  • 400 g celozrnných penne (alternatívne: špaldové penne zn. dmBio)
  • soľ
  • 1 citrón v bio kvalite
  • 1 hrsť bazalky (cca 40 g)
  • 200 g šľahačkovej smotany
  • mleté čierne korenie
  • 400 g kuracích pŕs
  • 2 PL olivového oleja
  • 150 ml suchého bieleho vína
  • 40 g parmezánu

Príprava penne s s kuracím mäsom a citrónovo-bazalkovou omáčkou

1. Varíme penne a pripravujeme omáčku
V dostatočnom množstve osolenej vody uvaríme podľa návodu penne. Citrón umyjeme v horúcej vode, osušíme, najemno z neho nastrúhame kôru a odšťavíme. Bazalku umyjeme, obtrháme z nej lístky a časť necháme na neskoršie dozdobenie. Zvyšné listy spolu s citrónovou kôrou a šťavou, smotanou na šľahanie, soľou a korením rozmixujeme ručným mixérom na jemné bazalkové pyré.

2.Pripravíme kuracie prsia, dokončíme omáčku
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na kúsky. Na panvici rozohrejeme olivový olej a opečieme na ňom pri strednej teplote kuracie mäso. Mäsko následne podlejeme vínom a výpek zredukujeme zhruba na polovicu. Pridáme bazalku a privedieme do varu. Cestoviny scedíme, odkvapkané pridáme do panvice a necháme odstáť v omáčke približne 3 minúty. Parmezán nastrúhame na hobliny.

3. Cestoviny dochutíme a servírujeme
Cestoviny ešte raz dochutíme soľou a korením a naservírujeme ich do hlbokých tanierov. Posypeme parmezánom a dozdobíme lístkami bazalky.

„Pasta-princíp“

Trošku gastrovedy: Čím hustejšia omáčka, tým kratšie cestoviny. Penne je plurál talianskeho výrazu „penna“, ktoré by sa dalo preložiť ako perie alebo pierko. Konce cestovín sú šikmo zrezané, podobne ako pierko.

Ľutujeme, ale pre váš dopyt sme nenašli žiadne výsledky. Prosím, skúste to s inými hľadanými výrazmi.