Či už ide o dekoratívnu tekvicu na vyrezávanie alebo hokaidó, maslovú alebo špagetovú tekvicu (áno, aj také existujú): tak, ako sú tekvice všestranné, tak sú všestranné aj spôsoby na prípravu jesenných jedál. „Dá sa spracovať na mnoho variantov, je rovnako vhodná do polievok, ako aj do dusených jedál, ale takisto aj do sladkých pokrmov,“ hovorí o svojej obľúbenej zelenine, tekvici, foodblogerka Verena Lang. Je to skutočne lokálna superpotravina. Na svojom blogu Verena, spolu so svojou babkou, pravidelne uverejňuje tradičné recepty s použitím ovocia a zeleniny z vlastnej záhradky.

Tekvica, predovšetkým vo forme polievky, skvele zahreje dušu a v zime nám nielenže navodí tú správnu pohodovú náladu, ale aj dodá nášmu organizmu potrebné mikroživiny. Je teda ako stvorená na jeseň a tiež pre náš imunitný systém! Zdá sa vám tekvicová polievka príliš fádna? V tom prípade vám foodblogerka prezradí tipy, ako zhodnotiť zvyšky tekvice tak, aby chutila (takmer) všetkým. Plus: jeden úplne „iný“ a skvelý recept na polievku.