Active Beauty
Ľahké a bez lepku: Šošovicové cestoviny s kurkumou a pohánkou

A tá farba!

Ľahké a bez lepku: Šošovicové cestoviny s kurkumou a pohánkou

Cestoviny z červenej šošovice sú bezlepkovou alternatívou pšeničných cestovín. Obsahujú o štvrtinu menej sacharidov, ale sú bohaté na vlákninu a rastlinné bielkoviny. Náš recept kombinuje šošovicu a pohánku a chutí jednoducho vynikajúco, či už ste na bezlepkovej diéte, alebo len chcete vyskúšať niečo nové.

Bezlepkové a bohaté na bielkoviny: Rezance z červenej šošovice s kurkumou a pohánkou


Ingrediencie na 4 porcie

  • 400 g cestovín z červenej šošovice
  • 250 g cherry paradajok, červených a žltých
  • 2 mrkvy
  • 2 šalotky
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 2-3 lyžice pohánky
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 ČL mletej kurkumy
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • chilli v prášku
  • klíčky na ozdobu

Príprava

1. Uvarte cestoviny, pripravte zeleninu
Šošovicové cestoviny uvarte al dente v osolenej vode podľa pokynov na obale. Cherry paradajky umyte, osušte a rozpolte. Mrkvu ošúpte a najemno nastrúhajte. Šalotku a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Pohánku krátko nasucho opražte na panvici a odložte bokom.

2. Pripravte omáčku na cestoviny
Na panvici zohrejte mrkvu, olej, šalotku a cesnak orestujte do sklovita a posypte kurkumou. Vmiešajte paradajkový pretlak a krátko poduste, potom vmiešajte scedené paradajky. Všetko dochuťte soľou, korením a chilli a varte asi 10 minút. Primiešajte cherry paradajky a varte ešte 1-2 minúty.

3. Prepojte chute - všetko spolu premiešajte
Cestoviny sceďte a časť vody z varenia si nechajte. Pohánku a omáčku zmiešajte s cestovinami. V prípade potreby pridajte ešte trochu vody z varenia a podľa chuti okoreňte. Na záver môžete ozdobiť klíčkami.