Rýchle lasagne z hrnca: Polievka pre celú rodinu
Lasagne za 30 minút? V našom recepte kombinujeme tradičné chute obľúbeného zapekaného pokrmu s pikantnou polievkou. Ideálne na uspokojenie chuti na lasagne, aj keď je na ich prípravu menej času. Rodinné plus: Syrová polievka z paradajok a cestovín chutí skvele malým aj veľkým milovníkom pikantných jedál stredomorskej kuchyne.
Lasagne z hrnca: Polievku lasagne si zamiluje celá rodina
Ingrediencie pre 4 porcie:
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL olivového oleja
- 400 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 PL múky
- 2 PL paradajkového pretlaku
- 200 g paradajok, scedených
- 300 ml paradajkovej omáčky
- 1 l kuracieho vývaru
- soľ a čierne mleté korenie
- 5 plátov lasagní
- 2 PL smotany na šľahanie
- 2 PL nasekanej petržlenovej vňate
- 2 PL nasekanej bazalky
- 60 g nastrúhanej mozzarelly
- 30 g nastrúhaného parmezánu
- petržlenová vňať a bazalka na ozdobu
Príprava
1. Príprava paradajkovej omáčky
Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Vo veľkej panvici rozohrejte olej a mleté mäso na ňom opečte, kým sa nerozpadne a nezhnedne. Pridajte cibuľu a cesnak a za stáleho miešania krátko orestujte. Všetko poprášte múkou, vmiešajte paradajkový pretlak a nechajte krátko zhnednúť. Pridajte scedené paradajky a paradajkovú omáčku a premiešajte. Zalejte vývarom, osoľte, okoreňte a duste na miernom ohni približne 15 minút.
2. Pridanie lasagní
Plátky lasagní nahrubo nalámte na kúsky, pridajte do polievky a za občasného miešania varte približne 10 minút. Polievku zjemnite šľahačkovou smotanou a vmiešajte nasekané bylinky.
3. Dokončite lasagne z hrnca
Polievku ochuťte podľa chuti, rozdeľte do misiek alebo hlbokých tanierov a podávajte posypanú mozzarellou, parmezánom, petržlenovou vňaťou a lístkami bazalky.