Active Beauty
Rýchle lasagne z hrnca: Polievka pre celú rodinu

Pripravené ihneď

Rýchle lasagne z hrnca: Polievka pre celú rodinu

Lasagne za 30 minút? V našom recepte kombinujeme tradičné chute obľúbeného zapekaného pokrmu s pikantnou polievkou. Ideálne na uspokojenie chuti na lasagne, aj keď je na ich prípravu menej času. Rodinné plus: Syrová polievka z paradajok a cestovín chutí skvele malým aj veľkým milovníkom pikantných jedál stredomorskej kuchyne.

Lasagne z hrnca: Polievku lasagne si zamiluje celá rodina

Ingrediencie pre 4 porcie:

  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL olivového oleja
  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 PL múky
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • 200 g paradajok, scedených
  • 300 ml paradajkovej omáčky
  • 1 l kuracieho vývaru
  • soľ a čierne mleté korenie
  • 5 plátov lasagní
  • 2 PL smotany na šľahanie
  • 2 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • 2 PL nasekanej bazalky
  • 60 g nastrúhanej mozzarelly
  • 30 g nastrúhaného parmezánu
  • petržlenová vňať a bazalka na ozdobu

Príprava


1. Príprava paradajkovej omáčky
Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Vo veľkej panvici rozohrejte olej a mleté mäso na ňom opečte, kým sa nerozpadne a nezhnedne. Pridajte cibuľu a cesnak a za stáleho miešania krátko orestujte. Všetko poprášte múkou, vmiešajte paradajkový pretlak a nechajte krátko zhnednúť. Pridajte scedené paradajky a paradajkovú omáčku a premiešajte. Zalejte vývarom, osoľte, okoreňte a duste na miernom ohni približne 15 minút.

2. Pridanie lasagní
Plátky lasagní nahrubo nalámte na kúsky, pridajte do polievky a za občasného miešania varte približne 10 minút. Polievku zjemnite šľahačkovou smotanou a vmiešajte nasekané bylinky.

3. Dokončite lasagne z hrnca
Polievku ochuťte podľa chuti, rozdeľte do misiek alebo hlbokých tanierov a podávajte posypanú mozzarellou, parmezánom, petržlenovou vňaťou a lístkami bazalky.