Active Beauty
Spoznajte stockbrot: chlieb na grilovačky

Mňam, ten vonia!

Spoznajte stockbrot: chlieb na grilovačky

Grilovanie patrí k letu. Spestriť ho môžete chrumkavým stockbrot-om, ktorý sme odsledovali u našich rakúskych susedov. Vyskúšajte, podľa nás chutí skvelo!

Jednoduchý recept na prípravu stockbrotu

Ingrediencie na prípravu 6 porcií

  • 300 g pšeničnej múky T 550
  • 100 g ražnej celozrnnej múky
  • 1 ČL soli
  • cca 8 g sušeného ražného kvásku (zodpovedá napr. ½ balenia sušeného ražného kvásku zn. dmBio)
  • 15 g čerstvého droždia
  • 1 ČL cukru

Príprava stockbrotu

1. Pripravíme si cesto
V miske si zmiešame oba druhy múk so soľou a v strede urobíme jamku. Kvások, droždie a cukor zmiešame so 75 ml vlažnej vody. Po okrajoch poprášime troškou múky a necháme asi 15 minút kysnúť. Potom pridáme ďalších 150 ml vlažnej vody a všetko spolu vymiesime na hladké cesto, ktoré sa nebude lepiť. Následne cesto prikryjeme a necháme kysnúť na chladnom mieste približne 4 hodiny.

2. Cesto vytvarujeme a začneme grilova

Cesto rozdelíme na štyri časti, každú vyvaľkáme na dlhý pás, ktorý potom omotáme okolo ražňa.
Grilujeme na otvorenom ohni 15-20 minút, pričom ražne neustále otáčame.

Hotové za: 5 hodín (vrátane 4 hodín a 15 minút, kým cesto odpočíva)