Recept na vegánsky popcorn: ide sa na to!

Čas prípravy: 10 minút

Potrebujeme:
Organické kukuričné zrná
Olivový olej
Soľ, cukor alebo korenie podľa chute

Príprava:
  1. V hrnci na miernom ohni rozohrejme rastlinný olej.
  2. Pridáme kukuričné zrná a hrniec prikryjeme pokrievkou.
  3. Pri prvých zvukoch praskania znížime teplotu na minimum a hrncom jemne zatrasieme, aby sa nič nepripálilo.
  4. Hotový popcorn vysypeme do obľúbenej misky a podľa potreby ho dochutíme soľou, cukrom alebo čerstvými bylinkami.

Karamelizovaná verzia:

  1. Pripravíme si karamel: rozohrejeme olej podľa vlastného výberu s cukrom (napr. surovým trstinovým cukrom), pridáme trošku vody a varíme, kým aj zvyšky cukru nebudú pripomínať krémovú omáčku.
  2. Karamelizujeme popcorn: hotový popcorn necháme v hrnci, zalejeme ho omáčkou a na miernom ohni ho miešaním jemne obalíme.