Kuracie s rebarborou a bylinkami
Konečne sa sezóna rebarbory! Túto stopkovú zeleninu milujeme a radi ju konzumujeme v podobe marmelády alebo ňou dochucujeme koláče, torty a sorbety. Vedeli ste však, že rebarbora je delikatesou aj naslano? Nikdy? Tak potom musíte určite vyskúšať náš recept na kuracie s rebarborou a bylinkami! Trpký nádych rebarbory je v kombinácii s jemne uvareným kuracím mäsom jednoducho dokonalý.
Rebarbora na pikantno: kuracie s rebarborou a bylinkami
Suroviny na prípravu 4 porcií
500 g rebarbory1 kura hmotnosti cca 1,4 kg
soľ
mleté čierne korenie
150 ml suchého bieleho vína
250 ml hydinového vývaru (alternatívne zeleninového vývaru)
1 plná hrsť petržlenovej vňate
olivový olej na vymastenie formy
Príprava rebarbory napikantno
1. Predhrejeme si rúru, pripravíme kurča a rebarboru. Rebarboru umyjeme, očistíme a nakrájame na pásiky široké asi 1 cm. Potom umyjeme kura, nakrájeme ho na 8 kusov, osolíme, okoreníme a vložíme do olejom vymastenej zapekacej misy spolu s rebarborou.2. Kura vložíme do rúry
3. Zalejeme ho vínom a vývarom a pečieme ho v predhriatej rúre približne 30 minút.
Medzitým kura občas otočíme. Podľa potreby pridávame vývar.
4. Servírujeme Petržlenovú vňať opláchneme, osušíme
a lístky nakrájame nadrobno. Posypeme ňou kurča, dokoreníme podľa chuti a podávame.
Čo sa hodí k tomu: čerstvý chlieb a chrumkavý šalát.