Letná klasika pre vegánov: Pasta al Limone s ovseným krémom
Tak chutí Taliansko: Pasta al Limone s ovseným krémom
Recept pre vegánov: Pasta al Limone s ovseným krémom
Čo potrebujeme:
Ingrediencie pre 4 porcie:
-
500 g špagiet
-
2 ks citrónov (bio)
-
500 ml ovseného krému
-
korenie
-
soľ
-
muškátový oriešok
-
1 ČL cukru
-
40 g Pasta Topping (vegan, posýpka namiesto syra)
-
petržlenovú vňať, nasekanú
Poďme na to:
1. Uvaríme špagety
Vo veľkom, vysokom hrnci privedieme vodu do varu a keď zovrie, pridáme najprv soľ a potom cestoviny.
2. Nastrúhame citrónovú kôru a citróny vytlačíme
Medzitým opláchneme citróny teplou vodou a osušíme ich. Nastrúhame citrónovú kôru a vložíme do malého hrnca. Potom citróny prekrojíme na polovice a vytlačíme šťavu, pridáme ju do hrnca ku kôre. Privedieme do varu a varíme na miernom ohni, kým sa takmer všetka tekutina neodparí.
3. Dokončíme omáčku
Ovsený krém nalejeme do citrónovej šťavy a privedieme do varu. Do omáčky pridáme korenie, soľ, štipku muškátového orieška a cukor.
4. Naložíme špagety
Špagety scedíme a vrátime do hrnca. Zalejem citrónovou omáčkou a premiešame. Naložíme na taniere, ozdobíme vegánskou posýpkou Pasta Topping a petržlenovou vňaťou. Jedlo môžeme pridať aj zvyšky citróna.