Tak chutí Taliansko: Pasta al Limone s ovseným krémom

Recept pre vegánov: Pasta al Limone s ovseným krémom

Čo potrebujeme:

Ingrediencie pre 4 porcie:

  • 500 g špagiet

  • 2 ks citrónov (bio)

  • korenie

  • soľ

  • muškátový oriešok

  • 1 ČL cukru

  • petržlenovú vňať, nasekanú

Poďme na to:


1. Uvaríme špagety

Vo veľkom, vysokom hrnci privedieme vodu do varu a keď zovrie, pridáme najprv soľ a potom cestoviny.


2. Nastrúhame citrónovú kôru a citróny vytlačíme

Medzitým opláchneme citróny teplou vodou a osušíme ich. Nastrúhame citrónovú kôru a vložíme do malého hrnca. Potom citróny prekrojíme na polovice a vytlačíme šťavu, pridáme ju do hrnca ku kôre. Privedieme do varu a varíme na miernom ohni, kým sa takmer všetka tekutina neodparí.


3. Dokončíme omáčku
Ovsený krém nalejeme do citrónovej šťavy a privedieme do varu. Do omáčky pridáme korenie, soľ, štipku muškátového orieška a cukor.


4. Naložíme špagety

Špagety scedíme a vrátime do hrnca. Zalejem citrónovou omáčkou a premiešame. Naložíme na taniere, ozdobíme vegánskou posýpkou Pasta Topping a petržlenovou vňaťou. Jedlo môžeme pridať aj zvyšky citróna.