Active Beauty
Vegánske letné rolky: Jednoduchý a chutný recept

Čerstvá rolka

Vegánske letné rolky: Jednoduchý a chutný recept

Chrumkavé vyprážané jarné rolky jednoducho milujeme, ale akonáhle stúpnu teploty, vzrastie aj túžba po ľahkých pokrmoch. Naše riešenie: Jarné rolky. Juhoázijská sestra jarnej rolky nie je fritovaná a zvyčajne sa podáva nastudeno. V našom recepte na letné rolky sú tieto pochúťky vegánske a sú plnené chrumkavou zeleninou, mangom a granátovým jablkom.

Chrumkavé a čerstvé: recept na letné rolky

Ingrediencie na 12 letných roliek

  • 1 mango
  • 2 avokáda
  • 1 paprika
  • 1 granátové jablko
  • 1/4-hlávky červenej kapusty
  • 1/4-hlávky bielej kapusty
  • 1 uhorka
  • 150 g listového špenátu
  • 2 mrkvy
  • 150 g klíčkov lucerny
  • 12 listov ryžového papiera

Ingrediencie na prípravu arašidovej omáčky

  • 200 ml kokosového mlieka
  • 200 ml arašidového masla (napr. arašidovej pasty z dmBio)
  • 1 ČL Hoisin omáčky
  • 2 ČL sójovej omáčky
  • 2 ČL limetkovej šťavy
  • soľ

Príprava letných roliek

1. Pripravíme si zeleninu a ovocie
Mango a avokádo ošúpeme a odstránime z nich kôstky. Očistíme papriku a odstránime z nej semienka. Granátové jablko prekrojíme na polovicu, položíme ho rozrezanou stranou nadol a poklepeme po ňom lyžicou tak, aby sa z neho uvoľnili semienka. Umyjeme zvyšnú zeleninu a všetko až na špenát a klíčky nakrájame na podlhovasté pásiky.

2. Navlhčíme ryžový papier
Plytký tanier naplníme vodou tak, aby bol ryžový papier po vložení do taniera ponorený vo vode. Necháme ho namočený vo vode na 10 sekúnd, potom ho krátko osušíme a položíme na tanier.

3. Ryžový papier naplníme zeleninou a ovocím a zrolujeme
Zeleninu, klíčky a špenát rozložíme na spodnú tretinu papiera, pričom po okrajoch necháme papier voľný. Okraje potom zahneme dovnútra a ryžový papier potom pevne zrolujeme.

4. Pripravíme si arašidovú omáčku
Príprava je jednoduchá, všetky ingrediencie vložíme do misky a dobre premiešame.