Active Beauty
Vegánske&vynikajúce: Muffiny bez vajec s čokoládou a arašidovým maslom
Text: Carolina Mödlhamer, Rezept: StockFood

Rýchlovka

Vegánske&vynikajúce: Muffiny bez vajec s čokoládou a arašidovým maslom

Muffiny bez vajec, zaručene čisto rastlinné a chutne rýchle. Tieto muffiny s čokoládou a arašidovým maslom nielen výborne chutia vďaka štipľavému kakaovému prášku a krémovému arašidovému maslu, ale sú aj rýchle a jednoduché na prípravu.

Recept na muffiny bez vajec: vlhké a tak dobré

Pečenie bez vajec nie je problém. V tomto recepte sa ako náhrada vajec používa banán a arašidové maslo. Vhodná je však aj jablková omáčka alebo mandľové maslo.

Ingrediencie na 16 muffinov

  • 3 PL kakaového prášku
  • 300 g múky
  • 225 g cukru
  • 3 roztlačené banány
  • 60 g arašidového masla
  • 2 PL slnečnicového oleja
  • 1 PL jablčného octu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 štipka soli

Príprava

  1. Predhrejte rúru a pripravte si cesto
    Rúru predhrejte na 190 °C horný a dolný ohrev. Zmiešajte kakaový prášok s 2 PL vriacej vody a odložte bokom. Zvyšné prísady vysypte do misy a elektrickým šľahačom vymiešajte do hladka.
  2. Plnenie košíčkov
    Polovicu z cesta vylejte do samostatnej misky a vmiešajte do neho pripravené kakao. Svetlé cesto rozotrite do 16 košíčkov a potom ich naplňte kakaovým cestom.
  3. Upiecť a ozdobiť
    Muffiny pečte 15 minút. Nechajte ich 5 minút vychladnúť vo forme, potom ich vyberte, položte na mriežku a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Podávajte s arašidovým maslom, ktoré môžete natrieť na vrch.